Slecht nieuws voor Atlético: megaschorsing Trippier blijft staan

Slecht nieuws voor Atlético: megaschorsing Trippier blijft staan

18 januari 2021 – Slecht nieuws voor Kieran Trippier (30): de schorsing van tien wedstrijden die hem is opgelegd vanwege het illegaal gokken, is blijven staan. Atlético Madrid ging in beroep tegen de sanctie voor de back, maar zonder succes. Pas op 28 februari kan de Engelsman op z'n vroegst weer uitkomen tegen Villarreal. Atlético Madrid vond dat de club op deze wijze onevenredig hard werd getroffen, omdat Trippier in de tijd dat hij zich schuldig maakte aan de gokovertreding nog amper in dienst was bij de Spaanse club, die hem in de bewuste maand overnam van Tottenham Hotspur. Atléti hoopte de straf te kunnen terugdringen, zodat die alleen zou gelden voor wedstrijden in Engeland, maar dat is dus zonder succes gebleken.

Voor de nationale ploeg van Engeland geldt de schorsing in elk geval niet, want pas in maart speelt Engeland weer een officiële wedstrijd en normaliter zitten de tien duels toekijken er dan op. Trippier is een vaste international van Engeland met 23 interlands en bij Atlético Madrid is hij de enige veldspeler in la Liga die nog geen minuut miste, voordat hij zijn schorsing inging. Twee wedstrijden heeft hij inmiddels al uitgezeten van de tien in totaal.

Trippier ontkende de aantijgingen overigens, maar werd na verhoor alsnog veroordeeld. Trippier krijgt bovendien een boete van 70.000 pond. De back werd aangeklaagd voor het overtreden van de gokregels in de zomer van 2019, kort voordat hij de overstap maakte van Tottenham Hotspur naar Atlético Madrid. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021