De door Wiegman opgevolgde Neville stopt per direct bij Engelsen

18 januari 2021, 13:19   Bijgewerkt: 18 januari 2021, 13:24

Phil Neville (43) is per direct opgestapt bij de nationale vrouwenploeg van Engeland. De bondscoach die na de komende zomer wordt opgevolgd door Sarina Wiegman heeft zijn ontslag aangeboden. De verwachting is dat hij binnenkort de nieuwe trainer wordt van David Beckham's Inter Miami in de MLS. 

Dat heeft de Engelse voetbalbond maandagmiddag bekend gemaakt. In het statement valt te lezen dat de FA op zoek gaat naar een tussenpaus, die de periode tussen nu tot en met de Olympische Spelen wil overbruggen. Wiegman zal dus niet eerder naar The Three Lions komen, omdat ze komende zomer ook met Nederland op de Spelen staat. Eerder gaf ze zelf ook te kennen dat ze op dat toernooi wil afsluiten bij de Leeuwinnen. 

Lees ook: succesvolle Wiegman in 2021 aan de slag in Engeland

Neville werd in januari 2018 aangesteld en tekende een verbintenis tot en met het EK van 2021. In 2019 bereikte hij op het WK de halve finales, waarin latere winnaar Verenigde Staten te sterk bleek. De laatste tijd voor de aanstaande breuk vielen de resultaten van Engeland tegen, waardoor de kritiek op Neville toenam. Hij hield de eer aan zichzelf en kondigde aan na de Olympische Spelen te vertrekken, maar ook dat toernooi zal hij derhalve niet meer leiden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen