Nijhuis en Wiedemeijer reageren op incident met Schmidt

Nijhuis en Wiedemeijer reageren op incident met Schmidt

18 januari 2021 – Bas Nijhuis 'kan niets' met de uitval van PSV-trainer Roger Schmidt. De Duitse oefenmeester maakte de scheidsrechter na Sparta – PSV (3-5 zege voor de Eindhovenaren) voor alles en nog wat uit en trok zijn intenties in twijfel. Daarvoor wacht hem mogelijk een straf, maar de leidsman zelf kan weinig met de kritiek. "Misschien zijn het de emoties na de wedstrijd", dacht Nijhuis.Tegenover Veronica Inside reageerde Nijhuis op het voorval. "Ik kan hier niks mee. Tegen Vitesse ging hij na afloop ook tekeer. Maar als de wedstrijd geweest is, is het voor mij klaar", zei Nijhuis, die na sc Heerenveen – PSV nog wel gewoon contact had met de coach. "Toen gaf hij me een hand. Nu wil hij nooit meer met me praten? Nou, dat is van voor beide kanten mooi rustig."

Lees ook: tirade richting Nijhuis komt Schmidt mogelijk duur te staan

Weidemeijer: niet handig, leeglopen voor de camera
Ook vanuit Zeist is gereageerd op de uitval van Schmidt. Reinold Wiedemeijer vond de uitbrander van de PSV-coach 'niet handig'. "Nijhuis valt in de categorie grote clubs, die gaat Schmidt echt nog wel tegenkomen dit seizoen", sprak hij tegenover ESPN. "De overtreding waar hij over valt, dat vind ik niet eens een overtreding. En je weet, je hebt met Nijhuis te maken, die laat veel toe. Bovendien is een scheidsrechter nooit verantwoordelijk voor de overtreding. Tenzij hij een echte doodschop toelaat."

De oud-scheidsrechter die nu werkzaam is voor de KNVB vindt het onverstandig om 'voor de camera leeg te lopen' over scheidsrechters. "Je hebt weleens een akkefietje. Dan had je het erover na afloop met elkaar, deed je een bakkie en was het over. Maar de aanklager kijkt er misschien nog naar, dus laten we er maar niet te veel over zeggen."

FCUpdate.nl vind je ook op Instagram

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021