'Sneijder en Den Bosch gaan mogelijk samenwerking aan'

'Sneijder en Den Bosch gaan mogelijk samenwerking aan'

18 januari 2021 – FC Den Bosch krijgt mogelijk hulp uit onverwachte hoek: Wesley Sneijder zou samen met ondernemer Ebert Dollevoet, directeur van Top Events en momenteel al sponsor van de hekkensluiter van de Eerste Divisie, in gesprek zijn om de club te helpen. Welke rol de recordinternational in de plannen moet gaan spelen, is nog onbekend.Dat schrijft Omroep Brabants althans. "Het klopt dat Wesley en ik met FC Den Bosch een oriënterend gesprek hebben gehad. Meer kan ik daar nu niet over zeggen", vertelt zijn vermoedelijke partner Dollevoet desgevraagd tegenover het regionale medium. De club wil de gesprekken overigens nog niet bevestigen, maar geeft wel aan dat er met meerdere kandidaten gesproken is.

FCUpdate.nl vind je ook op Instagram

"Er worden gesprekken gevoerd met partijen uit binnen- en buitenland", vertelt Peter Poirters, de financiële man in de Raad van Commissarissen bij FC Den Bosch, over een mogelijke overname van FC Den Bosch, dat al veel langer op zoek is naar een externe geldschieter. Eerder was Kakhi Jordania nadrukkelijk verbonden aan de club, maar de KNVB zette door zijn overname uiteindelijk een streep. Daarover en over de afwikkeling van die zaak volgt nog een rechtszaak in maart.

"Uiteraard met inachtnemening van het beschermende gouden aandeel. Links- of rechtsom, binnen een paar maanden moet een en ander zijn beslag krijgen. In ieder geval voor volgend seizoen", aldus Poiters over de mogelijke komst van een nieuwe partij die (een deel van) de club overneemt. De nummer laatst van de Eerste Divisie heeft zowel sportief als financieel de nodige uitdagingen. Daarvoor zoekt het extern kapitaal.

Lees ook: 'Den Bosch heeft op lange termijn sowieso een overname nodig'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021