Lumu vindt paar dagen na soap in Den Bosch alsnog nieuwe club

Lumu vindt paar dagen na soap in Den Bosch alsnog nieuwe club

18 januari 2021 – Jeroen Lumu (25) heeft razendsnel na zijn plotselinge afscheid bij FC Den Bosch alweer een nieuwe club gevonden. De buitenspeler heeft maandag een contract ondertekend bij Floriana FC op Malta. Bij die club probeert hij zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Lumu baarde vorige week nog opzien, nadat hij binnen 24 uur bij FC Den Bosch werd aangekondigd en ook alweer was vertrokken. De club kondigde aan dat hij op amateurbasis de rest van het seizoen zou volmaken bij de Eerste Divisie-club, maar trok dat bericht binnen een dag weer in. Volgens Lumu was er sprake van een communicatiefout en was er met FC Den Bosch nog helemaal niets afgesproken. Inmiddels is hij gepresenteerd bij de nummer elf van de Maltese competitie.

Lees ook: Lumu baalt van FC Den Bosch: "Er was nog niks concreet"

In een generatie met onder meer Tonny Vilhena, Nathan Aké en Riechedly Bazoer gold Lumu met afstand als allergrootste talent. Met het Nederlands elftal onder 17 kroonde hij zich in 2012 tot Europees kampioen. Niets leek hem in de weg te staan nadat hij als zestienjarige debuteerde in de hoofdmacht van Willem II. Vanaf dat moment ging de loopbaan van Lumu echter bergafwaarts.

Lumu kwam daarna uit voor Ludogorets (Bulgarije), sc Heerenveen, FC Dordrecht, St. Pölten in Oostenrijk, het Turkse Samsunspur, Dehli Dynamos (India), Petrolul Ploiesti (Roemenië), FC Arouca (Portugal) en FC Saburtalo (Georgië). Het is voor de aanvaller de eerste keer dat hij minuten gaat maken op Malta. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021