FC Emmen
0 – 1
Sparta

Pirlo keihard voor Juventus: "Het had niet slechter gekund"

Pirlo keihard voor Juventus: "Het had niet slechter gekund"

18 januari 2021 – Juventus-trainer Andrea Pirlo is zeer kritisch op zijn eigen elftal. Na de verloren topper tegen Internazionale is prolongatie van de Italiaanse titel ontzettend ver weg en als de oefenmeester kijkt naar het vertoonde veldspel, wordt het daar niet minder erg van. De coach baalt vooral van de houding van de Oude Dame."Het had niet slechter gekund", was het even harde als duidelijke oordeel van coach Pirlo in de Italiaanse media over het optreden van Juventus in Milaan (2-0 verlies). "We gaven Internazionale het initiatief en als ze dat in handen krijgen, kunnen ze verwoestend spelen. Dit is voor ons een heel pijnlijke nederlaag."

Volgens Pirlo heeft zijn ploeg nooit echt een goede poging gewaagd om te winnen zondagavond. "We stonden nooit écht op het veld. We oogden timide en waren bang voor het aanvallende spel van Internazionale. Onze focus lag op het verdedigen en zelfs dat deden we niet fanatiek genoeg", baalde Pirlo, die ook naar zijn eigen rol keek.

"Ik heb het team met een duidelijk andere boodschap het veld ingestuurd, maar als die niet uitgevoerd wordt, blijf ik wel verantwoordelijk", verduidelijkte de coach, die ondanks de nederlaag ambitieus blijft  met Junventus. "We blijven onverminderd ambitieus, ook na deze misstap. We kunnen een keer verliezen, maar de wijze waarop, dat kan niet."

FCUpdate.nl vind je ook op Instagram

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021