Klopp verrast: "Champions League halen is dit seizoen het doel"

Klopp verrast: "Champions League halen is dit seizoen het doel"

18 januari 2021 – Jürgen Klopp heeft een zeer opmerkelijke uitspraak gedaan na de topper tegen Manchester United zondagavond. De oefenmeester van Liverpool stelt dat na de doelpuntloze wedstrijd niet de prolongatie van de titel in de Premier League het belangrijkste is dit seizoen, maar de kwalificatie voor de Champions League - een plek bij de bovenste vier.Dat stelt Klopp na de 0-0 remise, wat al de derde wedstrijd op rij was dat The Reds niet tot scoren kwamen. "Dat baart geen hele grote zorgen, maar we moeten het ook zeker niet negeren. We werken er hard aan", zei de oefenmeester. "We zullen kansen blijven creëren en we zullen weer gaan scoren. Dat weet ik zeker, maar donderdag staan we tegenover Burnley. Niet bepaald een ploeg die veel tegengoals krijgt."

De oefenmeester weet hoe spannend de strijd bovenin in Engeland is, waar de nummers één tot en met zes angstvallig dicht bij elkaar staan. "In het seizoen dat we tweede werden, was de dag dat ik echt aan de titelrace begon na te denken, de dag waarop we ons kwalificeerden voor de Champions League. Dat is ook dit seizoen het belangrijkste en ik weet hoe moeilijk dat wordt. Dit seizoen wordt het de strijd om een plek in de top-vier te bemachtigen."

Over of de remise tegen Manchester United een gewonnen of verloren punt was, liet Klopp zich niet echt uit. "We hebben een punt meer dan voor deze wedstrijd. Onze prestatie was goed genoeg om te winnen, maar dan moet je wel doelpunten maken. Gelukkig hebben we desondanks een resultaat en dat is akkoord."

FCUpdate.nl vind je ook op Instagram

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021