FC Emmen
0 – 1
Sparta

FC Den Bosch op zoek naar 'oudere trainer' voor rest van seizoen

FC Den Bosch op zoek naar 'oudere trainer' voor rest van seizoen

18 januari 2021 – FC Den Bosch wil voor de rest van het seizoen een interim-coach aanstellen als opvolger van Erik van der Ven. De oefenmeester werd zaterdag na de onthutsende nederlaag tegen Helmond Sport een dag eerder de laan uitgestuurd. Volgens het Brabants Dagblad ligt de voorkeur bij de Eerste Divisie-club bij een 'oudere trainer', die op dit moment beschikbaar is.Dat schrijft de krant in een analyse. 'Het is natuurlijk de vraag of die FC?Den Bosch wel aan de gang krijgt. De piepjonge spelersgroep van de huidige hekkensluiter in de Eerste Divisie wordt hier niet plots in een keer beter van. Daar staat tegenover dat FC?Den Bosch met name in het begin van dit seizoen liet zien heel aardig te kunnen voetballen. Rust bij de club en onderling vertrouwen zouden die situatie terug kunnen brengen', verwacht het medium.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

Tweede assistent Paul Verhaegh, jeugdcoach William van Overbeek en keeperstrainer John Vos staan tot die tijd voor de groep, omdat Paul Beekmans – eerste assistent s – nog ziek thuis zit. Hij botste net als Vos met regelmatig met Van der Ven, die veel fanatieker zou zijn dan de rest van de technische staf. 'Zijn ambities en zucht naar erkenning zijn tomeloos, maar in zijn intermenselijk handelen schiet hij nog tekort', schrijft het BD.

Lees ook: Van der Ven per direct weg bij hekkensluiter FC Den Bosch

Bij FC Den Bosch was er niemand die twijfelde aan de voetbalinhoudelijke kwaliteiten, wel aan de omgang met mensen. Dat hij moest vertrekken na dit seizoen, viel volledig verkeerd. 'Hij reageerde zwaar teleurgesteld en was boos op alles en iedereen', weet het dagblad. Voor het duel met Helmond Sport beweerden Van der Ven en technisch manager Jan Gösgens overigens nog dat de samenwerking zou worden doorgezet. "Dat was toen ook oprecht de bedoeling. Maar de dynamiek in het voetbal is dat het soms anders loopt en dat je op je besluit moet terugkomen", aldus Gösgens daarover.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021