De schorsing van Messi valt zeer vermoedelijk mee

De schorsing van Messi valt zeer vermoedelijk mee

18 januari 2021 – Lionel Messi lijkt een hele zware schorsing voor zijn rode kaart tegen Atheltic Bilbao zondagavond in de Super Cup bespaard te blijven. De Argentijn werd in de tweede verlenging van het veld gestuurd met een directe rode kaart. Scheidsrechter Gil Manzano heeft echter een relatief lichte code opgeschreven en uit beelden vanuit een andere hoek, oogt het voorval ook alweer heel anders en minder zwaar.Spaanse media schrijven dat Messi is bestraft door Manzano voor het 'slaan van een tegenstander met zijn arm'. Daarvoor wordt een schorsing van twee wedstrijden verwacht voor de Argentijn, al is één wedstrijd ook mogelijk. Alleen in zware gevallen kan de Spaanse voetbalbond drie of zelfs vier wedstrijden opleggen, maar dat lijkt niet te gebeuren. Bovendien spreekt de arbiter niet over het woord 'agressief', wat ook positief zal uitpakken voor de kleine Argentijn. 

Lees ookKoeman beschermt 'rode' Messi en baalt flink van verlies

De schorsing van Messi – die voor het eerst in zijn loopbaan namens FC Barcelona een rode kaart pakte – geldt voor alle wedstrijden in Spanje. De komende duels zijn met Cornellá (Copa del Rey), Elche (La Liga), opnieuw Athletic Bilbao (La Liga) en Real Betis (La Liga). Bij een schorsing bij twee duels, betekent het wel dat Messi zijn rentree maakt tegen Athletic Bilbao – de ploeg die hem zondagavond keihard aanpakte.

Messi kreeg eerder weleens rood in het tweede team van FC Barcelona en bij de nationale ploeg van Argentinië en wel bij zijn debuut in 2005: in de 63ste minuut van het duel in en tegen Hongarije kwam hij binnen de lijnen. Een minuut later moest hij datzelfde veld echter alweer verlaten. Scheidsrechter Markus Merk constateerde een slaande beweging en stuurde de aanvaller van Barcelona direct van het veld.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021