Blessure Gravenberch valt mee: "Dit was nu wel echt de druppel"

Blessure Gravenberch valt mee: "Dit was nu wel echt de druppel"

18 januari 2021 – De blessure van Ryan Gravenberch valt vermoedelijk mee. De middenvelder van Ajax viel in De Klassieker halverwege uit met rugklachten, maar dat is iets waar hij al jarenlang mee kampt. Wel is hij een vraagteken voor de bekerontmoeting met AZ woensdagavond. "De laatste weken heb ik er meer last van. Dit was nu alleen wel echt de druppel."

Dat vertelt Gravenberch tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik kreeg weer last van mijn onderrug. Daar heb ik al jaren last van. Soms komt het terug. In de eerste helft werd het steeds erger. Daarom heb ik in de rust om een wissel gevraagd", zei de middenvelder, die de eerste helft nog wel volmaakte. Jurgen Ekkelenkamp kwam Gravenberch vervangen, voor wie het naar eigen zeggen onverstandig zou zijn geweest als hij doorgespeeld had.

"Als ik door had gespeeld, zou het nog erger worden en ben ik er misschien langer uit", aldus de Ajacied, die met het enige doelpunt van de middag matchwinner werd. De middenvelder was bovendien de eerste geboren Amsterdammer die trefzeker was in De Klassieker sinds 2009. Destijds kwamen Gregory van der Wiel en Urby Emanuelson op het scoreformulier namens Ajax.

Lees ook: Gravenberch blij met mooie goal, maar niet met 'billenknijpen'

Afwezigheid Kudus
Middenveld Mohammed Kudus ontbrak helemaal in de wedstrijdselectie van Ajax. Met hem wilde Ten Hag het zekere voor het onzekere nemen gezien zijn grote blessureverleden. Erik ten Hag noemde dat ook als probleem in zijn roulatiemogelijkheden. "Als ik Kudus en David Neres tot mijn beschikking heb, kan ik rouleren en het Feyenoord moeilijker maken", zei de oefenmeester na het met 1-0 gewonnen duel.

gerelateerd