Koeman beschermt 'rode' Messi en baalt flink van verlies

Koeman beschermt 'rode' Messi en baalt flink van verlies

18 januari 2021 – Ronald Koeman heeft het na de verloren finale tegen Athletic Bilbao (2-3) opgenomen voor Lionel Messi. De oefenmeester zag dat er de hele wedstrijd kleine overtredingen werden gemaakt op de Argentijn, die vlak voor het einde van de verlenging uit frustratie een harde tik uitdeelde en met zijn eerste rode kaart ooit namens FC Barcelona moest vertrekken. "Ik snap waar zijn frustratie vandaan komt.""Ik weet niet precies hoeveel, maar er zijn verschrikkelijk veel overtredingen op hem gemaakt tijdens de wedstrijd", zag Koeman over Messi, die op alle manieren werd afgestopt door de Baskische ploeg van Marcelino. Vasthouden, obstructie en een aantal maal met een keiharde tackle en dat terwijl er werd getwijfeld aan zijn fitheid. "Messi gaf aan dat hij wilde spelen. Na al die jaren, weet hij dat echt wel." De Argentijn maakte geen hele fitte indruk en ging dus uiteindelijk met rood van het veld. De schorsing die hij pakt, geldt voor de wedstrijden in La Liga – waarin FC Barcelona binnenkort opnieuw Athletic Bilbao treft.

Beelden: Messi slaat tegenstander neer en krijgt rood in finale

Over de verloren finale was Koeman eveneens duidelijk. "Ik ben enorm teleurgesteld", gaf de coach toe, die zodoende zijn eerste prijs misliep in Catalaanse dienst. "Natuurlijk wilden we deze finale winnen. Dat dát niet is gelukt, betekent niet dat we opeens een slechte ploeg zijn. We zijn nog steeds op de goede weg en we moeten ook door. Er is weinig tijd om deze tegenslag te verwerken."

Vorig seizoen werd Ernesto Valverde nog ontslagen toen hij in de halve finale van de Super Cup uitgeschakeld werd. "Ik ben niet opeens een slechte trainer omdat we deze wedstrijd hebben verloren. En ik was ook niet de beste trainer als we hadden gewonnen", zei Koeman over zijn eigen positie. "Desondanks komt deze nederlaag hard aan. Verdedigend zal het zeker beter moeten." Vooral bij de verdedigende spelhervattingen zag Koeman er met zijn ploeg niet goed uit.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021