Inter speelt armoedig Juve weg en pakt de koppositie

17 januari 2021, 23:00   Bijgewerkt: 17 januari 2021, 23:55

De kraker in de Serie A tussen Internazionale en Juventus is zondag eigenlijk geen moment een wedstrijd geweest. Vanaf de eerste minuut waren de mannen van Antonio Conte beter dan Juventus en op de 2-0 zege viel werkelijk niets af te dingen. Juventus mocht zelfs niet eens mopperen met die uitslag.

De problemen bij Juventus waren groot in aanloop naar de wedstrijd van zondag. Er werd begonnen met routinier Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini achterin, omdat Matthijs de Ligt door een coronabesmetting nog niet inzetbaar was. De Ligt was niet de enige afwezige, want ook collega-verdedigers Juan Cuadrado en Alex Sandro konden niet spelen. Ook Paulo Dybala ontbrak.

Het gemis van de basiskrachten deed zich hard voelen bij Juventus. In de openingsfase deed Juventus met een afgekeurde goal van Cristiano Ronaldo nog wel van zich spreken, maar verder ging het spelbeeld alleen maar richting het doel van Juve. Een minuut na de afgekeurde goal van Ronaldo was het al raak voor Inter. Oud-Juventus-speler Arturo Vidal kopte overtuigend binnen op aangeven van uitblinker Nicolò Barella. De Italiaanse spelmaker gaf bij dat doelpunt zijn vijfde assist van dit Serie A-seizoen.

Juventus bleef door die misser nog even in de wedstrijd. Toch kon Andrea Pirlo het tij met zijn team niet meer keren. Ook drie wissels tegelijkertijd in de zeventigste minuut hielpen niet. Inter is door de overwinning aan kop van de Serie A gekomen. Het heeft evenveel punten als AC Milan, maar beschikt over een beter doelsaldo. Milan heeft overigens nog wel een duel in te halen. Juventus moet serieus gaan vrezen voor het mislopen van de titel. Het staat slechts vijfde en heeft zeven punten minder dan Inter. Het heeft er alle schijn van dat er voor het eerst sinds 2011 een andere kampioen komt dan Juventus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen