Stones steelt de show bij City, jubileumassist De Bruyne

Stones steelt de show bij City, jubileumassist De Bruyne

17 januari 2021 – Als één van de weinige Premier League-clubs slaagt Manchester City er momenteel wel in om een serie overwinningen neer te zetten. De ploeg van Pep Guardiola legde Crystal Palace zondag met 4-0 over de knie en rukt daarmee op naar plaats twee. Het gat met koploper Manchester United bedraagt slechts twee punten.Bovendien heeft Manchester City nog een duel in te halen. Dat er zondag gewonnen moest worden van Crystal Palace, was aan het spel van City terug te zien. De ploeg speelde zeer gefocust en had al snel de voorsprong te pakken. Kevin De Bruyne gaf met de buitenkant van zijn rechtervoet geweldig voor en gaf John Stones de kans om de 1-0 te scoren. Zijn eerste doelpunt van het seizoen, maar belangrijker: het was De Bruyne's 100ste assist voor Manchester City.

In de tweede helft voerde de thuisploeg de score verder op. Ilkay Gündogan, die goed speelde, veroverde na 56 minuten de bal op de rand van het vijandelijke strafschopgebied en stuurde de bal prachtig in de bovenhoek. Stones, die vervolgens nogmaals scoorde, en Raheem Sterling maakten de score vervolgens nog iets mooier. De 4-0 van Sterling was een prachtige vrije trap die tegen de touwen vloog.

Door de winst zet Manchester City de titelaspiraties verder kracht bij. De vijfde zege in successie zorgt ervoor dat alles weer mogelijk is voor de formatie van Guardiola.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021