Transfer van Özil naar Fenerbahçe nadert zijn voltooiing

17 januari 2021, 20:41

Het einde van het dienstverband van Mesut Özil bij Arsenal is nu echt in zicht. De 32-jarige middenvelder is zondagavond vertrokken richting Istanbul, waar hij een medische keuring bij Fenerbahçe zal ondergaan. De verwacht is dat er maandag een klap op de deal gegeven zal worden.

De middenvelder is onderweg naar Istanbul, zo maakte hij duidelijk via zijn eigen kanalen. Ook Fenerbahçe heeft al laten weten dat de transfer eraan zit te komen. De verwachtnig is dat hij tot 2024 gaat tekenen bij zijn nieuwe club. Het salaris van Özil in Turkije gaat jaarlijks rond de vijf miljoen euro bedragen. Het zal eindelijk de verlossing van de linkspoot betekenen, die al maanden niet meer voorkomt in de plannen van Arsenal. Coach Mikel Arteta besloot de spelmaker zelfs niet meer in te schrijven voor de Premier League. Hij kwam dit seizoen nog geen minuut in actie.

Özil bouwde bij Arsenal een enorme staat van dienst op. In meer dan 250 wedstrijden was hij 44 maal trefzeker en bereidde hij 77 goals voor. In het verleden kwam de middenvelder uit voor Werder Bremen en Real Madrid, waar hij zich ontpopte tot een van de beste spelers ter wereld. In totaal speelde hij 92 keer voor de Duitse nationale ploeg, waarmee hij in 2014 wereldkampioen werd. Ook DC United had wel oren naar zijn komst, maar lijkt mis te grijpen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen