Strootman debuteert met verdienstelijk punt, Jovic scoort meteen

Strootman debuteert met verdienstelijk punt, Jovic scoort meteen

17 januari 2021 – Kevin Strootman (30) heeft zondagavond bij zijn debuut namens Genoa meteen een bonuspunt te pakken gekregen. De ervaren Nederlander kreeg na zijn komst direct een basisplaats bij de Italiaanse degradatiekandidaat op bezoek bij Atalanta Bergamo. De zegereeks van die ploeg werd met een doelpuntloze remise doorbroken.De laatste vier wedstrijden in de Serie A hadden de Nederlanders met Atalanta winnend afgesloten en van de laatste negen duels werden er sowieso liefst zeven gewonnen en twee gelijkgespeeld. De ploeg van Gian Piero Gasperini raakt steeds beter in vorm en kreeg ondanks de aanwezigheid van Strootman nog de nodige kansen.

Alle Nederlanders van Atalanta kregen een mogelijkheid: Hans Hateboer raakte de buitenkant van de paal, Robin Gosens zag zijn inzet gekeerd worden door keeper Mattia Perin en de volley van Marten de Roon ging net over het doel. De vlak voor tijd ingebrachte Sam Lammers kon niet meer voor gevaar zorgen. Zodoende is de terugkeer van Davide Ballardini als coach van Genoa vooralsnog zeer succesvol. 

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 3-1
De verrassende 0-4 overwinning van vorige week heeft Schalke 04 zondagavond geen goed vervolg kunnen geven tegen Eintracht Frankfurt. De negentienjarige spits Mattew Hoppe maakte na een klein half uur de openingstreffer van André Silva een minuut daarvoor weliswaar ongedaan, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg alsnog won.

Winteraanwinst Luka Jovic liet bij zijn rentree op de Duitse velden meteen zien het scoren niet verleerd te zijn. Zijn eerste goal was een volley - wel volledig vrijstaand in de zestien - een kleine twintig minuten voor tijd, fraai afgewerkt. Zijn tweede goal vlak voor tijd betekent dat hij in een half uur net zo veel goals maakte als in zijn anderhalf jaar bij Real Madrid. Jovic is ongetwijfeld blij terug te zijn bij Eintracht. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021