Ten Hag: "Ik moet mijn team een compliment geven"

Ten Hag: "Ik moet mijn team een compliment geven"

17 januari 2021 – Veel Ajax-fans baalden als een stekker van het povere spel van de Amsterdammers tegen Feyenoord, maar bij trainer Erik ten Hag overheerste de trotrs. De coach van Ajax prees zich gelukkig met de 1-0 overwinning en vindt het een zege op karakter."Het was een wedstrjid met twee gezichten", zei hij bij de NOS. "De eerste fase was voor Ajax. We waren zeer overtuigend, goed aan de bal, veel kansen bij elkaar spelend. Eindfase eerste helft ging Feyenoord uit een ander vaatje tappen. Tweede helft was het veel meer strijd en moet ik mijn elftal een compliment geven, hoe ze dat hebben overleefd."

Met het karakter van de ploeg zit het wel goed, zei Ten Hag. "We hebben gestreden voor elke meter. Tweede helft moesten we achteruit, soms moet je ook ook zo winnen. Zitten in het meest slechte schema, als je dan op wilskracht kunt winnen, dan verdient het team een pluim."

Dat Feyenoord in de slotfase niet scoorde, had volgens Ten Hag niets te maken met 'Lucky Ajax'. "Die bal op de lat had erin gekund, maar we moeten 2-0 maken en op slot gooien. Als ik dan toch kritiek heb op de ploeg, moeten op jacht gaan naar de 2-0, dan gooi je het in het slot. We moeten sneller de goals maken."

Volgens Ten Hag kan Ajax dus ook op een strijdbare manier wedstrijden over de streep trekken. "Op een gegeven moment werd het powervoetbal, maar we bleven overeind tegen een sterk Feyenoord. We hebben hem er op wilskracht uitgesleept."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021