Blind zag sterk Feyenoord: "We kwamen er niet meer aan te pas"

Blind zag sterk Feyenoord: "We kwamen er niet meer aan te pas"

17 januari 2021 – Met de overwinning in de Klassieker was Daley Blind tevreden, maar over het spel iets minder. De verdediger zag dat Ajax moeite had met Feyenoord en toch won met 1-0. Blind was wel content met de mentaliteit van de spelers.Hij was dan ook zeer tevreden met de overwinning. "Ja, zo is het. Het was spannend, zeker vanaf de 65ste minuut. Vanaf toen stonden we goed onder druk en kwamen we niet meer in ons spel. Dan moet je strijden en we hebben laten zien dat we dat ook kunnen." In het begin van de wedstrijd kwam Ajax prima voor de dag, maar daarna werd het steeds minder. "We willen altijd dominant zijn, maar je hebt ook momenten dat het niet lukt. Feyenoord durfde steeds meer en in de tweede helft kwamen we er eigenlijk helemaal niet meer uit. Uit de counter kregen we ook weinig kansen. Je kunt niet altijd domineren, maar dat is wel onze insteek natuurlijk."

Blind wilde niet zeggen dat hij is geschrokken van het matige niveau dat Ajax liet zien. "Nee zeker niet. Ik ben niet geschrokken. We willen altijd domineren, maar soms heb je er zo'n wedstrijd er tussen dat je het spel niet kunt maken en dat je de vrije man niet kunt vinden. We moeten ons niet van de wijs laten brengen. Eerlijk is eerlijk, Feyenoord heeft het ons moeilijk gemaakt, maar de drie punten blijven in Amsterdam."

Voetballend was het ondermaats, maar qua spirit was er volgens de verdediger weinig op aan te merken. "We kunnen ook strijden. Feyenoord heeft het goed gedaan en zij hadden het betere van het spel. Wij kwamen er niet aan te pas, dus je kunt zeggen dat zij misschien iets meer hadden verdiend. Maar wij staan met de drie punten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021