Advocaat krijgt te weinig met Feyenoord: "Waren dominant"

17 januari 2021, 19:19

Feyenoord-trainer Dick Advocaat vond dat zijn ploeg zondagavond te weinig heeft gekregen in de Johan Cruijff ArenA. Op de eerste twintig minuten na zag de ervaren oefenmeester dat de Rotterdammers beter waren dan opponent Ajax in De Klassieker. "Het was heel aardig om te zien, maar je moet de bal er wel een keer inschieten."

Dat vertelde Advocaat na de overwinning van Ajax op Feyenoord tegenover ESPN. "Ja, vandaag hebben we wel te weinig gekregen. Op de eerste twintig minuten na vond ik ons vandaag dominant. In het begin Ajax, ja, maar ze zijn niet echt bij de goal geweest", vond Advocaat, die de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378684/video-gravenberch-schiet-ajax-fraai-op-voorsprong/,_blank,tegentreffer] via Ryan Gravenberch 'een fout' vond van de vedediging van Feyenoord.

"Dat was geen kans. Dan moet je meer naar de man toe verdedigen", oordeelde de ervaren coach, die niet kon zien of keeper Nick Marsman de bal had moeten stoppen. "Het plan om Leroy Fer door te schuiven op het middenveld, pakte heel erg goed uit. Daardoor stonden we achterin wel één-op-één, maar het team heeft uitstekend gedaan. De backs en de centrale verdedigers. Het stond echt als een team."

Volgens Advocaat vergat Feyenoord zichzelf te belonen voor de goede wedstrijd. "We hebben mogelijkheden gehad. Net naast, op de lat, net niet. We hadden meer verdiend dan dit", baalde de ervaren oefenmeester, die ook positief was. "Als je tegen Ajax zo dominant kan spelen, dan vraag je je af of je dit iedere wedstrijd kan doen. Dit moeten we een goed vervolg geven. Want dit laat Ajax niet zomaar gebeuren, dat komt door ons."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen