Ontgoocheling bij Berghuis: "Vergeten onszelf te belonen"

17 januari 2021, 18:53

Als Feyenoord een keer had willen winnen bij Ajax, dan had het vandaag (zondag) gemoeten. In de eerste helft zakten de Rotterdammers in, maar daarna ging Feyenoord steeds meer naar voren spelen. De 1-0 nederlaag was volgens captain Steven Berghuis niet nodig.

Over het spel had Berghuis niets te klagen, zei hij bij ESPN. "We hebben heel goed gespeeld, op de eerste twintig minuten na. Daarna hebben we de schroom van ons afgegooid. Je begint met de kont in de zestien, daarna schoven we door met soms alle risico's van dien. Je vergeet jezelf te belonen. Ik mis twee grote kansen die er gewoon in moeten. Daar baal ik van. Zeker in de tweede helft kwam Ajax niet meer in hun kracht. We moesten onszelf belonen."

Berghuis kreeg twee grote kansen die hij naast schoot, terwijl Leroy Fer zijn inzet gepakt zag worden door Andre Onana. "Die van Leroy pakte Onana fantastisch", zei de aanvoerder. "Die schoten van mij gingen een halve meter naast." Berghuis zag dat Feyenoord na een halfuur veel beter speelde en eigenlijk meer had verdiend. "We gooiden de schroom van ons af. We hadden afgesproken om compact in te zakken en dan zie je dat je steeds verder terug komt te staan. Op een gegeven moment laten we het los en gaan we gewoon, dan zie je dat het beter uitpakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen