Basisdebutant Van Leeuwen scoort bij Twente: "Niet gespannen"

Basisdebutant Van Leeuwen scoort bij Twente: "Niet gespannen"

17 januari 2021 – Bij FC Twente was Thijs van Leeuwen de opvallendste man zondag tegen FC Groningen. De jonge aanvaller viel op met goede acties en schoot bovendien uitstekend raak in de eerste helft. Hij was na de 2-2 remise tegen FC Groningen dan ook de meest tevreden man.Door de blessure van Vaclav Cerny kreeg Van Leeuwen de kans in de voorhoede. De pas negentienjarige buitenspeler liet zich zien met frivole acties en was in de eerste helft de maker van de 0-1. Op de clubwebsite blikt hij terug. "Jans zei tegen me: ik denk dat je vanavond lekker gaat slapen", lacht de aanvaller. "Gek genoeg was ik niet zo gespannen. Ik heb dit seizoen natuurlijk al vaker ingevallen, alleen nu doe je de warming-up nu meteen met de jongens mee."

In de eerste helft schoot Van Leeuwen uitstekend raak met een schuiver in de verre hoek. "Hij zat er goed in", blikt hij terug op zijn goal. "En als je dan met 0-2 de rust ingaat, denk je dat hier drie punten vallen te halen. Maar helaas is dat anders gelopen", zei Van Leeuwen. Dat hij profiteert van de blessure van Cerny, betekent volgens hem niet dat zijn gedachten niet bij de Tsjech zijn. "We leven allemaal mee met Vaclav. Hij grapte nog tegen me dat hij het stiekem voor mij had gedaan."

Trainer Ron Jans zag Twente een 0-2 voorsprong om zeep helpen, maar kon wel leven met een remise. "Ik ben niet ontevreden met het punt. Als je naar de tweede helft kijkt, mogen wij blijer zijn met een punt dan FC Groningen en voor de eerste helft is dat andersom."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021