FC Emmen
0 – 0
Sparta

Koevermars over nieuwe Kuip: "Ook kans dat het niet doorgaat"

Koevermars over nieuwe Kuip: "Ook kans dat het niet doorgaat"

17 januari 2021 – Het stadiondossier blijft de gemoederen bezighouden bij Feyenoord. De Rotterdammers zijn druk bezig met de plannen voor een nieuwe Kuip, maar merken dat er steeds beren op de weg zijn. Voor de Klassieker tegen Ajax heeft algemeen directeur Mark Koevermans een update gegeven op de plannen.Hij sluit nog altijd niet uit dat het hele idee niet van de grond komt. "Er is ook een reële kans dat het niet doorgaat, dan moeten we in de Kuip blijven", sprak hij bij ESPN. De maximale som voor het nieuwe stadion is 440 miljoen euro. Daar moet voor de club een minimale fee uitkomen van 25 miljoen. Dit bedrag kan dan worden geïnvesteerd in de selectie. Ook het halen van Europees voetbal blijft noodzakelijk, weet Koevermans.

"Europa League levert ons al 7 á 8 miljoen op, laat staan de Champions League", zei Koevermans, die ook weet dat uitgaande transfers ook van waarde blijven. "Wij moeten ook transfergeld gaan opbrengen en terug investeren in de selectie. Dat doet Ajax, dat doet PSV." Het gaat er volgens hem om dat er geld wordt verkregen via Feyenoord City, Europees voetbal en transfers. Als dat gaat lopen, kan het er een stuk beter uit gaan zien voor de club.. "Als je dat allemaal bij elkaar optelt komen we in de buurt van Ajax."

Koevermans gaf tevens te kennen dat er een aantal geïnteresseerde investeerders zijn die in Feyenoord willen stappen. "We hebben ons businessplan, waar ook het stadion een deel van uitmaakt, in de markt gezet. Er zijn gelukkig al een aantal geïnteresseerde partijen. De kans dat het lukt is nu fifty-fifty. We gaan straks met die partij om tafel en dan moeten we kijken om welke bedragen gaat het en wat willen ze ervoor terug."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021