FC Emmen
0 – 1
Sparta

Juweeltje Ndombele hoogtepunt bij zege Tottenham Hotspur

Juweeltje Ndombele hoogtepunt bij zege Tottenham Hotspur

17 januari 2021 – In de uitwedstrijd tegen laagvlieger Sheffield United heeft Tottenham Hotspur geen fout gemaakt. De Londenaren wonnen met 1-3 in het stadion van de hekkensluiter. Met de weer fitte Steven Bergwijn in de basis speelde Tottenham niet groots, maar was het wel vele malen sterker dan Sheffield.De hekkensluiter boekte midweeks de eerste overwinning van het seizoen, door te winnen van Newcastle United. Dat was de eerste zege van het Premier League-jaar, maar die overwinning heeft zondag geen vervolg gekregen. Al snel werd duidelijk dat het de kant van Tottenham op zou vallen. Na vijf minuten kopte Serge Aurier al raak uit een corner. Kort daarna was ook Heung-min Son dicht bij een doelpunt, maar hij raakte op aangeven van Harry Kane de paal.

De tweede Spurs-goal viel echter nog wel voor rust. Kane kreeg vlak voor rust vrijheid en haalde direct zuiver uit: 0-2. De buit leek daarmee binnen voor Tottenham. Toch beet Sheffield via een treffer van David McGoldrick nog wel even van zich af in de 59ste minuut. Lang kon Sheffield niet van die voorsprong genieten, want drie minuten later was het alweer 1-3. Tanguy Ndombele kreeg de bal van Bergwijn en werkte het speeltuig met rechts artistiek en prachtig binnen in de lange hoek: 1-3.

Voor Tottenham is de zege pas de tweede overwinning van de laatste zeven Premier League-wedstrijden. De ploeg stijgt dankzij de winst van positie zes naar plaats drie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021