Ten Hag legt uit waarom niet Schuurs maar Timber speelt

Ten Hag legt uit waarom niet Schuurs maar Timber speelt

17 januari 2021 – Erik ten Hag heeft vlak voor de aftrap van De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord uitgelegd waarom hij Jurriën Timber de voorkeur geeft boven Perr Schuurs. Bovendien vertelde de trainer waarom Klaas-Jan Huntelaar en Mohammed Kudus in de wedstrijdselectie ontbreken.Net als tegen FC Twente krijgt Timber tegen Feyenoord de voorkeur boven Schuurs. "Ik verwacht een heel beweeglijke linkerkant bij Feyenoord met misschien een inzakkende Haps. Je kunt verwachten dat hij zich weleens laat vallen en naar binnen komt. Timber is iets beter in het doordekken. Hij staat wat korter aan de grond", zei hij bij ESPN.

Zowel de aan Schalke 04 gelinkte Huntelaar als Kudus is niet fit genoeg om tegen Feyenoord in actie te komen. "Met Kudus nemen we geen enkel risico. Hij voelt zich niet helemaal comfortabel na vorige week. De afgelopen dagen heeft hij wel weer getraind." Huntelaar kampt met een kuitblessure, bevestigde Ten Hag. "Dus hij is helaas niet beschikbaar", vertelde de trainer, die niet wilde ingaan op de geruchten rond de spits. "We zijn bezig met Feyenoord en houden ons daar op dit moment niet mee bezig."

Sleutel
Ten Hag houdt er rekening mee dat Feyenoord in de openingsfase gaat proberen hoog druk te zetten. "Dat doen ze weleens, zoals tegen Zwolle. Toen liep het niet zo goed en vandaag zouden ze het weer kunnen proberen. Maar over het algemeen zullen zij compact op hun helft spelen, wat betekent dat we de ruimte moeten vinden. Dat is de sleutel tot ons succes."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021