FC Emmen
0 – 1
Sparta

sc Heerenveen evenaart negatief record met gelijkspel in Venlo

sc Heerenveen evenaart negatief record met gelijkspel in Venlo

17 januari 2021 – De slechte reeks van sc Heerenveen is nog altijd niet ten einde. Op visite bij VVV-Venlo hield het lange tijd gelijke tred met de thuisploeg, maar na rust bracht Joshua John daar met een prachtig doelpunt verandering in. De treffer leek genoeg voor de drie punten, maar Benjamin Nygren was de reddende engel voor Heerenveen met een late gelijkmaker. Desondanks betekende het voor Heerenveen een evenaring van een negatief record dat stamt uit 2002.Negen wedstrijden op rij niet winnen en dan speel je tegen de ploeg die de topscorer van de Eredivisie in huis heeft. Niet echt het beste vooruitzicht, maar met Henk Veerman beschikken de Friezen ook over één van de topscorers van Nederland. Een strijd tussen de topscorers dus, waarbij geen van beide aan het langste eind trok. Veerman kreeg verspreid over de wedstrijd nog twee grote kansen, maar het leverde niet het gewenste doelpunt op. Zijn opponent Giakoumakis bleef de hele wedstrijd onzichtbaar.

Het verschil werd uiteindelijk niet gemaakt door een van deze spitsen. Het was John die zijn naam op het scoreformulier zette. Dit gebeurde pas in de tweede helft. De wedstrijd kroop steeds dichter naar het eind en vlak voordat iedereen definitief in slaap werd gesust, was daar een kunstwerkje van Joshua John. De vleugelaanvaller kreeg alle ruimte van de verdedigers, kwam naar binnen en krulde de bal in de bovenhoek. In de eerste helft liet John ook al aardig spel zien. VVV liet Heerenveen aan de bal en loerde op de counter: het spelletje wat de ploeg van Johnny Janssen normaliter het liefst speelt. In deze wedstrijd moest Heerenveen het dus aan de bal laten zien en dat viel wat tegen. De spelers van VVV sloegen in de eerste 45 nog niet toe in de counters die ze kregen. Tot tweemaal toe waren de voorzetten van Yahcuroo Roemer te scherp voor Joshua John.

De tweede helft begon beter. Heerenveen kwam sterker uit de kleedkamer en drong wat vaker aan. De beide Veermannen hadden het vizier echter nog niet op scherp, waardoor het geen voorsprong opleverde. Bijna kwamen de bezoekers nog op achterstand, omdat Sherel Floranus de bal tegen zijn eigen lat schoot. Heerenveen kwam met de schrik vrij en Erwin Mulder kon er achteraf wel om lachen. Door het late doelpunt van John kreeg Heerenveen de spreekwoordelijke deksel op de neus en moest het plots twee keer scoren voor de drie punten. Iets wat voor het Heerenveen met deze vorm een onmogelijke klus was. Wel werd het nog gelijk door een doelpunt van invaller Nygren die de bal in de negentigste minuut prachtig achter Thorsten Kirschbaum krulde.

Door het gelijkspel heeft Heerenveen zijn eigen negatieve record geëvenaard. De laatste keer dat Heerenveen tien wedstrijden op rij niet heeft gewonnen, was in het jaar 2002. Het is voor de Friezen te hopen dat het bij een evenaring blijft en ze het negatieve record niet nog verder uitbreiden. Feit is wel dat het humeur compleet is omgeslagen na een juist erg goede seizoensstart.

Opstellingen en beoordelingen:*
VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6, Tristan Dekker 6, Roy Gelmi 6.5, Kristopher Da Graca 6, Leon Guwara 7, Simon Janssen 5 (90' Steffen Schäfer -), Zinedine Machach 6.5 (83' Arjan Swinkels -), Danny Post 5.5, Yahcuroo Roemer 6, Giorgos Giakoumakis 4.5, Joshua John 7.5 (83' Christiaan Kum -)

sc Heerenveen: Erwin Mulder 6, Sherel Floranus 5.5, Ibrahim Dresevic 6, Pawel Bochniewicz 5.5, Lucas Woudenberg 6, Tibor Halilovic 6.5, Siem de Jong 5.5, Joey Veerman 4.5 (84' Batista Meier -), Mitchell van Bergen 6, Henk Veerman 4.5, Arjen van der Heide 5.5 (60' Benjamin Nygren 7)

Man of the match: Joshua John
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021