Van den Brom dient klacht in na sneeuwduel: "Zijn geen amateurs"

Van den Brom dient klacht in na sneeuwduel: "Zijn geen amateurs"

17 januari 2021 – Het gezicht van John van den Brom stond zaterdagavond op onweer na de 2-0 nederlaag bij Excelsior Moeskroen. De trainer deed in het kader van de landstitel zodoende erg slechte zaken. Na afloop was de coach woest over het feit dat de wedstrijd doorgang kon vinden. Genk is zo boos dat het zondag heeft gemeld dat er stappen worden ondernomen.Van den Brom liet zaterdagavond zijn ongenoegen blijken na de wedstrijd over het feit dat het duel doorging. "We moeten niet luisteren naar mensen die beslissen dat we spelen omdat de bal rolt. Die rolt overal, hoor, want een bal is rond", sprak hij bij Sporza. "Maar vooraf was het al een loterij. Je bereidt je als topclub voor op een lastige uitwedstrijd en dan krijg je deze omstandigheden. Dan kun je dat in de prullenbak gooien. Vroeger zeiden we: gooi de bal in het midden en kijk maar wie er dan als beste uitkomt."

Van den Brom vond het absoluut niet kunnen dat er gewoon gespeeld werd op last van de bazen van de bond. "Het is vervelend dat we verloren hebben en dan ben je sneller geïrriteerd, maar ik had hetzelfde gezegd bij een overwinning. Je voert een strijd in de competitie en dan wil je goeie omstandigheden", ging de coach verder. "Hier was geen veldverwarming, er is niet alles aan gedaan om het veld schoon te krijgen. Kom op. We zijn geen amateurs, hé. Dat vind ik misschien nog veel erger dan de nederlaag. Dit kan toch niet."

Ook zondag zat de emotie er nog behoorlijk in bij Genk, dat een klacht heeft neergelegd bij de KBVB. Dat heeft de club laten weten via de eigen kanalen. Genk staat tweede in de Belgische Pro League, met vier punten minder dan Club Brugge. Die ploeg komt zondag nog in actie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021