ErediVisie: Aboukhknal, M-factor PSV en Berghuis geeft niet thuis

ErediVisie: Aboukhknal, M-factor PSV en Berghuis geeft niet thuis

18 januari 2021 – Ook de derde Eredivisiespeelronde van 2021 zorgde voor genoeg spektakel, al was het anders dan een week geleden ditmaal niet in de Johan Cruijff ArenA. PSV en Sparta vermaakten op Het Kasteel, bij FC Groningen vielen opnieuw veel goals en Vitesse haalde maar weer eens uit. Maar er gebeurde nog veel meer en zoals na elke speelronde blikken we terug op het afgelopen weekend in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. Spitsloos PEC schoot zichzelf in de voet
PEC Zwolle beweegt momenteel hemel en aarde om een nieuwe spits te vinden. De Overijsselse club is na de klaplong van Slobodan Tedic in alle geledingen op jacht naar een nieuwe aanvalsleider, maar dat is toch vooral de schuld van de club zelf. Deze zomer liet het Lennary Thy transfervrij gaan en zijn teller staat bji Sparta Rotterdam inmiddels al op negen treffers. Ook Zian Flemming, die bij NEC als spits fungeerde, mocht vertrekken. Hij speelde afgelopen weekend tegen PEC Zwolle en liet zien, ondanks dat hij niet in de punt van de aanval stond, wel degelijk een goaltje te kunnen maken. Met een heerlijke treffer zette hij Fortuna Sittard op het goede spoor tegen een spitsloos PEC Zwolle. Samen maakten de twee vertrokken spelers dit seizoen al vijftien (!) goals: twee minder dan op het twee na minst scorende Eredivisie-elftal onder leiding van John Stegeman.

Aboukhknal
En wéér leek het mis te gaan tegen een mindere god in de Eredivisie voor AZ. De ploeg van voorheen Arne Slot verspeelde al punten tegen Sparta Rotterdam, PEC Zwolle, VVV-Venlo, Fortuna Sittard en tijdens de eerste editie tegen ADO. En opnieuw hadden de Alkmaarders het zwaar, loodzwaar. Totdat Zakaria Aboukhlal inviel en met twee doelpunten de formatie van Pascal Jansen over voor hem hopelijk het dode punt hielp tegen kleine clubs. Zo moet het dus, heeft de buitenspeler met een fraaie knal laten zien.

Van Kaam maakt naam
FC Groningen is dit seizoen een doelpuntenmachine in 2021, zowel voor- als ongewilde tegentreffers. Danny Buijs koos er tegen FC Twente 'bewust' voor enkele spelers rust te geven gezien het zware programma, maar dat gold niet voor Daniël van Kaam (20). Hij was tactisch gepasseerd. De middenvelder startte voor het eerst dit seizoen niet in de basis en liet meteen zien waarom Buijs hem vrijwel altijd opstelt. Met hem op het veld kwam FC Groningen na de pauze vrijwel niet meer in de problemen centraal: een foute keuze van Buijs om hem op de bank te houden. Van Kaam maakt naam, want alleen Ko Itakura en Bart van Hintum maakten meer minuten dit seizoen. En dat is knap!

Berghuis geeft niet thuis
De aanvoerder van Feyenoord beloofde de Rotterdammers deze winter trouw: hij vertrekt niet. Maar de vraag is vooral wanneer hij weer zijn oude niveau gaat halen. De buitenspeler maakte slechts één goal in de laatste acht wedstrijden. Tegen Vitesse was de captain dan weliswaar niet van de partij, maar was dat zondagmiddag ook niet het geval? Hij kreeg twee hele grote kansen, waarvan er zéker ééntje in had gemoeten. Berghuis had een beetje pech dat zijn fraaie steekpass eveneens niet afgerond werd, maar had zelf zuiverder moeten zijn in de afwerking. Berghuis gaf in deze topper helaas niet thuis, anders had het resultaat zomaar heel anders kunnen zijn voor Feyenoord. 

Mmm... van PSV
Wat hebben Maúro Júnior, Donyell Malen, Noni Madueke en Philipp Max met elkaar gemeen? Ze maakten alle vier zaterdagavond een doelpunt op bezoek bij Sparta Rotterdam – Malen zelfs tweemaal. Maar ook hebben ze allemaal de beginletter M in hun naam. Sowieso heeft PSV de M-factor: Mo Ihattaren en Yvon Mvogo hadden op Het Kasteel ook een basisplaats, maar met Marco van Ginkel, Mario Götze, Maximiliano Romero, Maxime Delanghe en Vincent Müller is het aantal M's in de selectie van de Eindhovenaren sowieso erg groot. Over alle competities maakten de M's al 39 doelpunten namens het elftal van Roger Schmidt. 

En dan nog even dit...

Reuzendoder Smeets

Erik kwam zonder trick

Oranjebal te klein en smal?

 

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021