Tahiri emotioneel: "Overlijden neefje heeft veel pijn gedaan"

17 januari 2021, 16:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Anas Tahiri had zijn treffer tegen Willem II zondag een zeer speciale lading. De middenvelder van RKC Waalwijk benutte een strafschop en droeg zijn doelpunt op aan zijn overleden neefje Ayoub. Het overlijden van zijn neefje heeft de middenvelder veel pijn gedaan.

Na zijn rake penalty tijdens het 1-1 gelijkspel liet hij een shirt zien, waarop de tekst 'Pour toi, Ayoub' (voor jou, Ayoub) stond. "Ik ben blij dat ik het gedaan heb", vertelde hij bij het Algemeen Dagblad. "Het was heel belangrijk voor mij en voor mijn familie. Mijn kleine neefje was heel ziek en zijn overlijden heeft ons heel veel pijn gedaan. Ik ben heel blij dat ik voor hem heb kunnen scoren. Ook voor zijn vader en moeder, zij stonden altijd achter hem. Dit is iets dat ik aan hen geef om te zeggen dat hij nooit zal worden vergeten. Hij zit voor altijd in ons hart."

Tahiri schoot de penalty op slag van rust raak. Vrij snel daarna werd er afgefloten en dat kwam hem goed uit. "Ik begon emotioneel te worden, de rust kwam op het perfecte moment, toen kon ik een beetje mijn rust pakken. In de tweede helft was ik weer volledig gefocust." Met de remise tegen Willem II kon hij overigens wel leven. "Een punt was uiteindelijk een goed resultaat voor beide ploegen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen