FC Emmen
0 – 0
Sparta

Aan Schalke gelinkte Huntelaar mist Klassieker vanwege blessure

Aan Schalke gelinkte Huntelaar mist Klassieker vanwege blessure

17 januari 2021 – Klaas-Jan Huntelaar maakt zondag geen deel uit van de wedstrijdselectie van Ajax voor de kraker tegen Feyenoord. Zijn afwezigheid lijkt niets te maken te hebben met zijn nakende overgang naar Schalke 04. Volgens Freek Jansen van Voetbal International kampt de 37-jarige spits met een kuitblessure.Eerder op de dag schreef Bild dat Huntelaar na De Klassieker zijn terugkeer naar Schalke 04 zou bekendmaken. De spits bevestigde donderdag de geruchten die rond zijn persoon de ronde deden. Op de dag dat Huntelaar werd gelinkt aan een terugkeer naar Schalke 04 vervulde hij een heldenrol bij Ajax door in een korte invalbeurt twee keer te scoren tegen FC Twente. Daarmee bezorgde hij de Amsterdammers de volle buit. Na afloop van de wedstrijd gaf de spits aan dat hij nog geen beslissing had genomen over zijn toekomst. Wel leek hij meer te neigen naar een transfer naar Schalke 04 dan een langer verblijf bij Ajax.

Inmiddels lijkt Huntelaar eruit te zijn. De spits gaat zijn oude club Schalke 04 uit de brand helpen en zijn aflopende contract bij Ajax dus niet uitdienen. De club uit Gelsenkirchen is in de Bundesliga verwikkeld in een strijd tegen degradatie en kan wel een aanvalsleider gebruiken die het team op sleeptouw neemt. Huntelaar, als oud-speler van de club uit Gelsenkirchen, past perfect in het profiel. De spits kent het reilen en zeilen bij Schalke 04, is een bewezen doelpuntenmaker en hoeft bovendien waarschijnlijk weinig geld te kosten.

De wedstrijd tegen FC Twente lijkt de laatste van Huntelaar in het shirt van Ajax te zijn geweest. Tegen Feyenoord staat Sébastien Haller in de punt van de aanval en is de van een blessure herstelde Brian Brobbey de reservespits.

Lees ookKlassieker-opstellingen van Ajax en Feyenoord zijn bekend

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021