Klassieker-opstellingen van Ajax en Feyenoord zijn bekend

17 januari 2021, 15:41   Bijgewerkt: 17 januari 2021, 15:50

De opstelling van zowel Ajax als Feyenoord is bekend. In beide teams zijn enkele opmerkelijke namen te vinden. Bij Ajax kiest Erik ten Hag wederom voor Jurriën Timber in het hart van de defensie, waardoor Perr Schuurs op de bank zit. Bij Feyenoord zijn er basisplaatsen voor Nicolai Jørgensen en Ridgeciano Haps.

Tegen FC Twente koos Erik ten Hag ervoor om Timber in het centrum van de defensie te posteren. Hij kreeg de kans omdat concurrent Schuurs terug kon kijken op enkele mindere duels. Timber maakte een prima indruk in Enschede, maar viel in de tweede helft uit met kramp. Hij is alweer opgelapt en kan vandaag in de Klassieker weer zijn opwachting maken. Bij Ajax is er dus ook weer een basisplaats voor Sébastien Haller. Ajax start zodoende met hetzelfde elftal als midweeks tegen FC Twente. Klaas-Jan Huntelaar zit niet bij de selectie. Hij vertrekt op korte termijn waarschijnlijk naar Schalke 04. Mohammed Kudus ontbreekt door een lichte blessure in de wedstrijdselectie.

Bij tegenstander Feyenoord heeft Dick Advocaat enkele verrassingen in petto. Hij wijzigt zijn aanval op twee plaatsen en kiest in de spits voor Nicolai Jørgensen, die de voorkeur krijgt boven nieuweling Lucas Pratto. Op links heeft Ridgeciano Haps een basisplaats. De linksback speelde dit seizoen al vaker voorin en met hem als linksbuiten voegt Advocaat snelheid en kracht toe aan zijn ploeg. Door die keuze beginnen Luis Sinisterra en Bryan Linssen op de bank.

De Klassieker begint om 16.45 uur. Op het spel staat de koppositie. Ajax heeft die met 38 punten momenteel in handen. Feyenoord staat op 35 punten en kan bij winst naast de Amsterdammers komen. Ook in Arnhem wordt de kraker nauwlettend gevolgd: Vitesse heeft net als Ajax 38 punten en staat op doelsaldo tweede.

Opstellingen

Ajax: Onana; Mazraoui, Timber, Blind, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch, Promes; Antony, Haller, Tadic

Feyenoord: Marsman; Geertruida, Spajic, Senesi, Malacia; Toornstra, Fer, Diemers; Berghuis, Jørgensen, Haps

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen