FC Emmen
0 – 1
Sparta

Napoli tankt met zesklapper vertrouwen richting Supercoppa

Napoli tankt met zesklapper vertrouwen richting Supercoppa

17 januari 2021 – Napoli heeft zondag met veel machtsvertoon drie punten bijgeschreven in de Serie A. In het eigen Stadio Diego Armando Maradona won de ploeg van trainer Gennaro Gattuso met liefst 6-0 van Fiorentina. Hirving Lozano pikte ook zijn doelpunt mee en maakte zo alweer zijn achtste competitiedoelpunt van het seizoen.Het werd al snel duidelijk dat het een pijnlijke middag zou worden voor Fiorentina, dat slechts een paar punten boven de degradatiezone staat. Al na vijf minuten opende Lorenzo Insigne de score door vanaf een meter of twaalf de bal in de lange hoek te schuiven. De marge werd een halfuur later verdubbeld door Diego Demme, waarna Lozano er ook meteen 3-0 van maakte. De oud-speler van PSV scoorde na een fantastische actie van Insigne.

Voordat de bezoekers tijdens de theepauze op adem konden komen, werd het nog erger voor ze. Piotr Zielinski maakte er op slag van rust 4-0, waardoor voor Fiorentina de tweede helft vooral in het teken stond van de schade beperken. Toch konden de bezoekers niet voorkomen dat Napoli nog tweemaal toesloeg, via Insigne (penalty) en Matteo Politano.

Door de zege stijgt Napoli naar de derde plaats in de Serie A en toont het zich klaar voor de strijd om de Supercoppa aanstaande woensdag tegen Juventus.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021