SC Cambuur is het even kwijt en laat opnieuw punten liggen

17 januari 2021, 14:07   Bijgewerkt: 18 januari 2021, 21:52

SC Cambuur heeft voor de tweede week op rij puntenverlies geleden in de Eerste Divisie. Op bezoek bij NEC kwam de formatie van trainer Henk de Jong zondagmiddag niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Daardoor houdt de Friese koploper nummer twee Almere City alleen op doelsaldo nog onder zich.

SC Cambuur leed vorige week tegen FC Volendam (0-1) de eerste nederlaag sinds 7 november vorig jaar. In het door personeel en vrijwilligers sneeuwvrij gemaakte veld van De Goffert hoopten de Leeuwarders zich te revancheren voor de verliespartij. De bezoekers kregen voor rust de betere mogelijkheden en waren via Robert Mühren zelfs heel dicht bij de 0-1, maar zijn inzet eindigde op de paal.

Zonder groots te spelen had SC Cambuur ook in het tweede bedrijf het betere van het spel. Ondanks aanhoudende druk lukte het de bezoekers niet om veel grote kansen te creëren. Wel raakten zij voor een tweede keer de paal, via Issa Kallon. NEC beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en was van de twee ploegen het meest tevreden toen het laatste fluitsignaal klonk.

Door de remise tegen NEC komt SC Cambuur op 47 punten, evenveel als Almere City. Nummer drie De Graafschap volgt op zes punten van de koplopers. SC Cambuur komt vrijdag weer in actie, tegen Jong PSV. NEC treedt donderdag in de achtste finale van de KNVB Beker aan tegen Fortuna Sittard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen