FC Emmen
0 – 0
Sparta

Lang: "Ik word geaccepteerd zoals ik ben: een beetje gek"

Lang: "Ik word geaccepteerd zoals ik ben: een beetje gek"

17 januari 2021 – Noa Lang zit op zijn plek bij Club Brugge. De door Ajax verhuurde vleugelaanvaller maakte al zeven doelpunten voor de Belgische topclub en verzorgde bovendien vier assists. In een interview met het clubkanaal blikt Lang terug op zijn eerste maanden in Belgische dienst."Ik ben vanaf dag één goed opgevangen", vertelt hij. "Het is in het begin natuurlijk wel een beetje wennen, maar ik heb het naar mijn zin. Ik voel me op mijn gemak. Dat is voor mij heel belangrijk", aldus de excentrieke aanvaller, die zichzelf kan zijn bij de Belgische topclub. "Als ik mezelf niet kan zijn, dan ben ik niet op mijn gemak en heb ik geen plezier. Ik word geaccepteerd zoals ik ben: een beetje gek."

Ook de samenwerking met zijn teamgenoten bevalt Lang opperbest. "Ik heb wel spelers in het team die begrijpen wat ze moeten doen als ik de bal heb. Dat ze diep gaan, of dat ik combinaties zoek en dan weten ze hoe ze erop moeten anticiperen", vervolgt Lang, die ook een goede band heeft met trainer Philippe Clement. Hij begrijpt mij en k begrijp hem. Dat is niet onbelangrijk."

Toch toont Lang zich zelfkritisch: hij kan beter dan hij tot nu toe heeft laten zien. "De echte Noa Lang is een creatieve speler die veel goals maakt, veel assists geeft en ik heb in zeven goals en vier assists in twee en een halve maand. Niet slecht, maar het kan nog veel beter. En het had al veel beter gemoeten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021