FC Emmen
0 – 0
Sparta

Schuurs heeft Ramos, Piqué en Ibrahimovic als voorbeelden

Schuurs heeft Ramos, Piqué en Ibrahimovic als voorbeelden

17 januari 2021 – Ajax sprak deze week het vertrouwen in Perr Schuurs uit door hem met een nieuw en verbeterd contract vast te leggen tot de zomer van 2025. De 21-jarige centrumverdediger heeft het afgelopen seizoen sterke wedstrijden afgewisseld met mindere optredens en is derhalve nog niet onomstreden bij de Amsterdamse formatie. In zijn route naar de top leert Schuurs van gewezen topspelers.In gesprek met de NOS stelt Schuurs zijn ideale verdediger samen. Die bestaat voor hem uit Sergio Ramos, Gerard Piqué en een foefje Zlatan Ibrahimovic. "Als je ziet wat hij allemaal doet om te bereiken wat hij wil... Dat is voor mij een voorbeeld", zegt hij over Ramos. "Kijk alleen maar in coronatijd. Op het veld is hij een van de besten, maar hij is vooral een voorbeeld voor mij in wat hij ervoor over heeft."

Als speler is Schuurs meer te vergelijken met Barça-verdediger Piqué. "Ramos is meedogenloos, Piqué is meer een voetballende verdediger. Hij is het type verdediger, zoals ik ook wil spelen. Hij is ook lang en iets statischer. Dat wenden en keren heeft hij ook iets minder dan Ramos. Maar hij is wel een van de beste verdedigers", zegt de 1,91 meter lange Schuurs.

En ook Ibrahimovic, geen verdediger, zet hij op zijn lijstje met voorbeelden. "Tot mijn tiende, elfde ben ik altijd spits geweest. En als klein jongetje had je toch iemand die doelpunten maakte als idool. Daarom Zlatan: dat wilde ik ook. Zijn uitstraling op en buiten het veld, dat hoort bij iemand met zelfvertrouwen. Al zie ik mezelf nog niet dat soort uitspraken doen. En als je kijkt hoe fit hij nog is, op zijn leeftijd. Dan hoop ik dat ik dat ook heb."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021