Cerny: "Ik heb één keer thuis vijftien minuten gehuild"

Cerny: "Ik heb één keer thuis vijftien minuten gehuild"

17 januari 2021 – Vaclav Cerny heeft razendsnel de knop omgezet nadat het noodlot afgelopen donderdag voor hem toesloeg. De vleugelaanvaller liep in de openingsfase van de wedstrijd tegen Ajax een zware knieblessure op en kan daardoor dit seizoen niet meer in actie komen. "Nu is het zaak om de operatie zo fit mogelijk in te gaan."Cerny kwam donderdag tegen zijn oude club Ajax na een actie verkeerd terecht en moest direct worden gewisseld. Daags na de 1-3 nederlaag werd de vrees bewaarheid: de aanvaller heeft, net als in 2017, een kruisband afgescheurd. Ditmaal in zijn linkerknie. Ondanks dat hij opnieuw lang uit de roulatie staat, kijkt hij positief vooruit.

"Dat heeft ook te maken met twee jaar geleden", doelde hij zondagochtend bij talkshow Goedemorgen Eredivisie van ESPN op zijn vorige zware blessure. "Ik weet precies wat me te wachten staat en wat ik moet doen, dus ik ga geen enkele dag verliezen. Het is gelukkig mijn andere knie. De rechterknie is gewoon hartstikke goed."

"Ik heb één keer thuis vijftien minuten op de bank gehuild, daarna ging de  knop om. Ik ben de afgelopen dagen al twee keer in de gym geweest bij de club", aldus de aanvaller, die nog niet weet wanneer hij geopereerd wordt. "Het is de bedoeling om de komende vijf weken te bekijken hoe het ervoor staat."

Langer verblijf
Met zes doelpunten en zeven assists was Cerny dit seizoen uitstekend bezig bij FC Twente, dat hem huurt van FC Twente. "Ik voelde me fantastisch en vrij. De klik was er met de groep en ik kreeg heel veel vertrouwen vanuit de trainers. Als je dan je goals en assists meepikt, dan voel je je heel fijn", aldus Cerny, die weet waar hij volgend seizoen wil voetballen. "Het liefst blijf ik bij FC Twente."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021