'Huntelaar kondigt na Klassieker terugkeer naar Schalke 04 aan'

'Huntelaar kondigt na Klassieker terugkeer naar Schalke 04 aan'

17 januari 2021 – Het heeft er alle schijn van dat De Klassieker de laatste wedstrijd wordt van Klaas-Jan Huntelaar als speler van Ajax. Volgens Bild heeft de 37-jarige spits de knoop doorgehakt over zijn toekomst. Na afloop van de kraker tegen Feyenoord maakt hij bekend dat hij terugkeert naar zijn oude club Schalke 04.Ajax en Schalke 04 zijn volgens bovengenoemd medium tot een vergelijk gekomen over de overgang van Huntelaar. De ervaren spits werd donderdag voor het eerst in verband gebracht met een terugkeer op het oude nest. Vlak voor de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-3) bevestigde trainer Erik ten Hag dat de geruchten op waarheid waren berust.

Op de dag dat Huntelaar werd gelinkt aan een terugkeer naar Schalke 04 vervulde hij een heldenrol bij Ajax door in een korte invalbeurt twee keer te scoren tegen FC Twente. Daarmee bezorgde hij de Amsterdammers de volle buit. Na afloop van de wedstrijd gaf de spits aan dat hij nog geen beslissing had genomen over zijn toekomst. Wel leek hij meer te neigen naar een transfer naar Schalke 04 dan een langer verblijf bij Ajax.

"De keuze voor Schalke 04 zou iets meer zijn op gevoel. Of ik het al besloten heb? Nee, niet dat ik het ga vertellen", zei hij bij ESPN. "Je kunt niet alles afwegen van te voren. Het is lastig, voor alles spreekt wat. Bij Schalke 04 zitten ze wat meer in de problemen. Ajax is iets stabieler, misschien een mooier einde qua titel, qua beker en Europees. Schalke 04 heeft me harder nodig. Ik moet er nog een nachtje over slapen."

Inmiddels is Huntelaar eruit, zo klinkt het. De spits gaat zijn oude club Schalke 04 uit de brand helpen en zijn aflopende contract bij Ajax dus niet uitdienen. De club uit Gelsenkirchen is in de Bundesliga verwikkeld in een strijd tegen degradatie en kan wel een aanvalsleider gebruiken die het team op sleeptouw neemt. Huntelaar, als oud-speler van de club uit Gelsenkirchen, past perfect in het profiel. De spits kent het reilen en zeilen bij Schalke 04, is een bewezen doelpuntenmaker en hoeft bovendien waarschijnlijk weinig geld te kosten.

Huntelaar speelde tussen 2010 en 2017 ook voor Schalke 04. In de Bundesliga was hij goed voor 82 doelpunten in 175 wedstrijden. De club uit Gelsenkirchen bezet in het huidige seizoen slechts de zeventiende plaats. Afgelopen weekend boekte Schalke tegen 1899 Hoffenheim (4-0) de eerste zege sinds sinds 17 januari vorig jaar.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021