Willem II valt flink tegen: "Het team is te goed om te degraderen"

Willem II valt flink tegen: "Het team is te goed om te degraderen"

17 januari 2021 – Voor Willem II verloopt het seizoen niet zoals gehoopt. Met slechts negen punten uit zestien wedstrijden staan de Tilburgers op een degradatieplaats. En dat terwijl de ploeg van trainer Adrie Koster vorig seizoen nog meedraaide in de subtop van de Eredivisie. Komt het nog goed voor Willem II? Oud-speler Ad van de Wiel (61) verwacht van wel.Willem II kende een moeizame eerste seizoenshelft en begon het nieuwe jaar met nederlagen tegen VVV-Venlo (2-1) en FC Groningen (2-3). Van de Wiel ziet de prestaties van dit seizoen met lede ogen aan. "Er zit totaal geen voetbal in, de trainer lijkt het niet meer aan de praat te krijgen. Misschien zijn ze ook wel te voorbarig geweest om de trainer voor langere termijn vast te leggen", heeft hij het in gesprek met Omroep Brabant over Adrie Koster, die in november zijn overeenkomst verlengde tot de zomer van 2022.

Ondanks de matige resultaten denkt dat Van de Wiel dat Willem II ook volgend seizoen zal uitkomen in de Eredivisie. "Het team is te goed om te degraderen. Willem II heeft materiaal om mee te doen in het linkerrijtje, alleen moeten de spelers op de juiste plek gezet worden", beweert hij. Robert Braber, net als Van de Wiel oud-speler van zowel Willem II als RKC Waalwijk, maakt zich zorgen om de formatie van Koster. "Je staat waar je staat, en als dat te lang duurt wordt het wel lastig om daar weg te komen."

Willem II vervolgt zondag de competitie met een wedstrijd tegen concurrent RKC Waalwijk. Zowel Van de Wiel als Braber verwacht dat de derby geen winnaar oplevert. "Maar als er een ploeg gaat winnen, is dat wel RKC", aldus Van de Wiel.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021