Aantijgingen Benzema in 2016 open wond bij Deschamps

Aantijgingen Benzema in 2016 open wond bij Deschamps

17 januari 2021 – De aantijgingen die Karim Benzema in 2016 uitte aan het adres van Didier Deschamps spoken nog altijd door het hoofd van de Franse bondscoach. De spits van Real Madrid maakte een kleine vijf jaar geleden geen deel uit van de EK-selectie van Les Bleus en beschuldigde Deschamps er vervolgens van te zijn gebogen voor de druk van een racistisch deel van Frankrijk.Het is ruim vijf jaar geleden dat Benzema zijn laatste interland speelde. Op 18 oktober 2015 kwam de spits voor het laatst in actie voor de nationale ploeg van Frankrijk. Later dat jaar werd hij verdacht van betrokkenheid bij het afpersen van Mathieu Valbuena. Een vriend van Benzema zou de middenvelder hebben gechanteerd met een seksvideo. De spits zelf adviseerde Valbuena naar verluidt het geëiste bedrag van 150.000 euro te betalen.

Lees ookvan%20Mathieu%20Valbuena%20in%202015.,_blank,Benzema moet zich voor rechter verantwoorden sekssoap in 2015

In de nasleep van die affaire werd Benzema door Deschamps niet opgeroepen voor het EK in 2016. "Het is een open wond", doelt Deschamps op de uitspraken van Benzema, maar ook op die van Éric Cantona. De Franse legende verweet de bondscoach ervan racistische keuzes in zijn Ek-selectie te hebben gemaakt. "Zelfs als de wond na verloop van tijd wat heelt, kan ik het maar niet vergeten. Dat heeft niet alleen te maken met de uitspraken van Benzema. Er zijn ook gewelddadige verklaringen gedaan die mijn familie raken", vertelt de bondscoach bij het Franse RTL.

Door de beschuldigingen werd volgens Deschamps een grens overschreden. "Het heeft mijn naam en mijn familie beschadigd. Voor mij is het onaanvaardbaar. Het zeggen van bepaalde dingen leidt noodzakelijkerwijs tot verbale of fysieke agressie. Ik lijd onder de gevolgen. We kunnen het niet vergeten. Ik kan het niet vergeten. Ik zal het nooit vergeten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021