Berghuis blikt vooruit op topper: "Ons elftal heeft ook kwaliteiten"

Berghuis blikt vooruit op topper: "Ons elftal heeft ook kwaliteiten"

17 januari 2021 – Steven Berghuis denkt niet dat De Klassieker van doorslaggevende factor is in de titelrace in de Eredivisie. Ajax en Feyenoord staan zondag om 16.45 uur in de Johan Cruijff tegen elkaar. Winnen de Amsterdammers, dan verstevigen zij de koppositie. Bij een zege van de bezoekers komt Feyenoord in punten gelijk met Ajax.Ajax tegen Feyenoord is de afsluiter van de zeventiende speelronde in de Eredivisie. "Na Ajax - Feyenoord zijn we pas op de helft van de competitie. In deze fase kijk ik nog niet zoveel naar de ranglijst", blikt Berghuis in een onderhoud met De Telegraaf vooruit op de kraker. De captain vindt dat Feyenoord wel wat te bewijzen heeft in de hoofdstad. "Ja, sinds de komst van de nieuwe trainer hebben we door de corona-uitbraak nog niet tegen Ajax gespeeld. Wel tegen PSV, zowel uit als thuis. Dat waren ook topwedstrijden. Maar veel hebben we er niet gespeeld."

Hoewel Berghuis Ajax een 'goede tegenstander' vindt, weigert hij de komende tegenstander de hemel in te prijzen. "Natuurlijk heb ik respect voor het elftal van Ajax. Het is een moeilijk bespeelbare ploeg en we zijn er niet vaak in geslaagd in Amsterdam een goed resultaat te halen", vertelt de linkspoot. "Maar ik heb heel veel geloof in de ploeg waar ik nu in speel. Ons elftal heeft ook kwaliteiten."

Hoewel de Rotterdammers in de eerste seizoenshelft te maken hadden met veel blessureleed, staan zij er vrij aardig voor in de Eredivisie. Bovendien is de ziekenboeg de laatste tijd leeggestroomd. "In de eerste helft van het seizoen hebben we het in bepaalde fases moeilijk gehad. De blessures bleven maar komen en we werden ook nog eens uitgeschakeld in Europa. Maar als je dan ziet hoe het team zich heeft ontwikkeld en hoe we hebben teruggeknokt, dan biedt dat hoop voor de komende maanden."

Is Feyenoord een serieuze titelkandidaat? Die vraag kan Berghuis nog niet beantwoorden. "Alles kan, maar het is veel te vroeg om daar wat over te zeggen. Kijk wie er nu allemaal dicht bij elkaar staan. Ajax, Feyenoord, Vitesse, PSV, AZ. Er komen veel grote wedstrijden. Over twee maanden weet je pas echt wie er voor de titel strijden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021