Gisteren gemist: AZ komt goed weg en zege PSG

17 januari 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 16 januari.

AZ kruipt door het oog van de naald en pakt drie punten bij ADO

AZ heeft tegen een goed verdedigend ADO in extremis een 2-1 overwinning over de streep getrokken. In de eerste helft was AZ veruit de sterkste ploeg, maar kon de ploeg van Pascal Janssen de gecreëerde kansen niet benutten. In de tweede helft werd ADO ietsje sterker en scoorde het prompt de 0-1. De Alkmaarders wisten even later via invaller Zakaria Aboukhlal wel de 1-1 te maken. Het ging daarna naarstig op zoek naar de voorsprong, en uiteindelijk schoot Aboukhlal in de slotfase ook de 2-1 binnen.

Concurrent Bakker schiet PSG naar zwaarbevochten zege

Paris Saint-Germain heeft geen fout gemaakt in strijd om de Franse landstitel. De regerend kampioen boekte een zwaarbevochten 0-1 zege op bezoek bij Angers SCO. PSG heroverde daarmee de koppositie, die het zondag bij een zege van OIympique Lyon op FC Metz weer kwijt kan raken.

Fortuna zet fraaie reeks voort op bezoek bij PEC Zwolle

Fortuna Sittard blijft haar sensationele serie van overwinningen voortzetten. Met goed spel wonnen de Limburgers ook van PEC Zwolle (0-2), de vijfde zege in een successie onder Sjors Ultee. Na een 0-0 ruststand maakten Zian Flemming en invaller Mats Seuntjes het verschil voor de Fortunezen, die naar de elfde plaats stijgen op de ranglijst.

FC Utrecht profiteert optimaal van blunders Heracles

FC Utrecht heeft zich zaterdagavond hersteld van de 4-1 nederlaag van eerder dit seizoen tegen Heracles Almelo. In stadion De Galgewaard zorgde Heracles-doelman Janis Blaswich met twee blunders voor het enige spektakel, in de verder sobere wedstrijd: 2-0. Voor René Hake was dit zijn tweede overwinning als trainer van FC Utrecht. Zijn ploeg liet zien veel verder te zijn dan de Heraclieden, die geen één bal op goal hebben geschoten.

Bonje tussen Nijhuis en Schmidt: "Hoef hem niet meer te spreken"

Roger Schmidt en Bas Nijhuis zullen waarschijnlijk nooit beste vrienden worden. De trainer van PSV kreeg het opnieuw aan de stok met de arbiter. Volgens Schmidt floot Nijhuis bewust tegen de Eindhovenaren, iets wat Nijhuis met een lach ontkende. Schmidt kreeg een gele kaart in het met 3-5 gewonnen duel op bezoek bij Sparta.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen