Leicester wint en slaat aanval van verrassend Southampton af

Leicester wint en slaat aanval van verrassend Southampton af

16 januari 2021 – Leicester City heeft zaterdagavond een belangrijke driepunter gepakt in de strijd om de landstitel in Engeland. In het eigen King Power Stadium bleken treffers van James Maddison en Harvey Barnes voldoende om het uitstekend presterende Southampton over de knie te leggen: 2-0.De belangen waren groot in Leicester, waar de bezoekers bij een overwinning zichzelf richting de top vier van de Premier League zouden lanceren. In de eerste helft golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen mogelijkheden om de score te openen. De ban werd vlak voor rust gebroken door smaakmaker Maddison, die uit een lastige hoek hard raak vuurde op aangeven van Youri Tielemans. Bij het juichen hield hij zijn ploeggenoten met een knipoog op afstand, vanwege de kritiek op het vieren van doelpunten tijdens de coronacrisis.

Na de treffer van Maddison was het echter voornamelijk Southampton dat gevaarlijk werd. Kasper Schmeichel redde fraai op een schot van Ryan Bertrand en hield in het tweede bedrijf ook Will Smallbone van scoren af. De ervaren Deen had vervolgens geen antwoord op een pegel van Stuart Armstrong, maar had geluk dat die poging op de paal belandde. Aan de andere kant lieten de gasten steeds meer gaten vallen en een inzet van Harvey Barnes werd door Jan Bednarek ternauwernood van de doellijn gehaald.

Ook Jamie Vardy kreeg nog de kans op een tweede treffer voor Leicester. Een razendsnelle counter kwam uiteindelijk terecht bij de goaltjesdief, die zijn vizier dit keer niet op scherp had staan. Dat had Barnes in extremis wel. Hij schoot de gastheer diep in de extra tijd in veilige haven. Door de overwinning voert Leicester de druk op Manchester United en Liverpool behoorlijk op. Die ploegen spelen zondagmiddag tegen elkaar op Anfield. Southampton maakt eventjes pas op de plaats en is nu de nummer acht van de Premier League.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021