Nederlands getint Sevilla bekert moeizaam door in Leganés

Nederlands getint Sevilla bekert moeizaam door in Leganés

16 januari 2021 – Sevilla is zaterdagavond met veel moeite door de derde ronde van de Copa del Rey gekomen. Met Luuk de Jong, Karim Rekik, Nemanja Gudelj én Oussama Idrissi in de basis had de ploeg uit Andalusië bijzonder veel moeite met het taaie CD Leganés. Pas na verlenging won Sevilla met minimale cijfers: 0-1.In de eerste helft had de nummer zes van de Segunda División weinig moeite om het Sevilla lastig te maken. De manschappen van Julen Lopetegui kwamen niet tot serieuze kansen en zullen halverwege dan ook een ontevreden coach hebben getroffen in de kleedkamer. Na de thee lieten de bezoekers zich steeds meer gelden en een schot van Idrissi werd gekeerd door Leganés-doelman Asier Riesgo. Ook een kopbal van Aleix Vidal bleek een prooi voor de ervaren goalie.

Nadat Idrissi en Rekik het veld hadden verlaten ging Sevilla met een aantal frisse spelers de verlenging in. Lucas Ocampos, die binnen de lijnen was gekomen voor Idrissi, brak vervolgens de ban. Hij bleef wel kalm voor de neus en Riesgo en schoof de 0-1 binnen. Daarna kwam de overwinning van Sevilla niet meer in gevaar. De dapper strijdende thuisploeg bleek niet bij machte om voor de gelijkmaker te zorgen en zodoende plaatst het team van Lopetegui zich voor de achtste finales.

Blamage voor andere clubs uit La Liga
De moeizame wedstrijd van Sevilla stond zaterdag echter bepaald niet op zichzelf. Eerder op de dag gaven meerdere competitiegenoten namelijk het verkeerde voorbeeld. Deportivo Alavés ging namelijk met 5-0 onderuit bij UD Almería, de nummer drie van het tweede niveau. Ook Cádiz CF ligt uit het bekertoernooi na een 2-0 nederlaag bij Girona FC, dat eveneens in de Segunda División. Real Valladolid en Levante UD overleefden de derde ronde wel. Valladolid versloeg Peña Deportiva (3) na verlenging en Levante nam de strafschoppen beter dan CF Fuenlabrada (2).

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021