FC Utrecht profiteert optimaal van blunders Heracles

16 januari 2021, 22:06   Bijgewerkt: 16 januari 2021, 22:17

FC Utrecht heeft zich zaterdagavond hersteld van de 4-1 nederlaag van eerder dit seizoen tegen Heracles Almelo. In stadion De Galgewaard zorgde Heracles-doelman Janis Blaswich met twee blunders voor het enige spektakel, in de verder sobere wedstrijd: 2-0. Voor René Hake was dit zijn tweede overwinning als trainer van FC Utrecht. Zijn ploeg liet zien veel verder te zijn dan de Heraclieden, die geen één bal op goal hebben geschoten.

De bezoekers uit Almelo gingen de wedstrijd in Utrecht met veel vertrouwen tegemoet. Van de afgelopen vier wedstrijden, won de ploeg van Frank Wormuth er drie. Vorige week scoorde de tegenvallende Sinan Bakis drie keer tegen FC Emmen, waardoor ook hij eindelijk van de nul af is. FC Utrecht maakt een tegenvallend seizoen door. Ambities waren er wel in de Domstad, maar de prestaties op het veld vallen tegen. Sinds dat René Hake het overnam van John van de Brom won zijn ploeg pas één keer. De Utrechtenaren besloten mede daardoor al de transfermarkt op te gaan en presenteerden ze afgelopen week Hidde Ter Avest. De rechtsback is overgekomen van Udinese en begon zaterdagavond gelijk in de basis.

René Hake voerde de nodige wijzigingen door in zijn opstelling. Onder meer aanvoerder Simon Gustafson werd door de oefenmeester gepasseerd. Daarnaast kreeg rechtsback Mark van der Maarel een tik te verwerken. Na het vertrek van Sean Klaiber naar Ajax had de back uit Arnhem een plek in de basiself veroverd, maar door het binnenhalen van Hidde ter Avest was hij die plek vanavond gelijk alweer kwijt.

Dat laatste gebeurde dan ook na een halfuur. Van der Streek kopte een goede vrije trap van Adam Maher achter Blaswich. De Duitser – die eerder een paar goede ballen pakte – zag er niet goed uit bij de goal.  Ook na de goal hield de ploeg van René Hake de druk op de Heraclieden. De druk staat er ook goed op in de Domstad, nadat de spelersbus vorige week na de nederlaag tegen Vitesse (1-0) nog opgewacht werd. Heracles kwam niet aan voetballen toe en schoot geen één keer op de goal van Oelschlägel, die ook nog meedeed.

FC Utrecht liet het na om de score te vergoten. Kerk en Mahi creëerden in het laatste kwartier nog enkele mogelijkheden, maar kregen de bal niet achter Blaswich. Kansen waren er de hele wedstrijd niet voor Heracles. Geen een schot op goal, wat de voorste linie van de bezoekers aan te rekenen valt. Door de overwinning neemt FC Utrecht voor even afstand van Heracles Almelo.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 6; Hidde ter Avest 7 (71. Mark van der Maarel -), Willem Janssen 6,5, Tommy St. Jago 6, Django Warmerdam 6,5; Adam Maher 6,5 , Joris van Overeem 6, Sander van de Streek 6,5; Gyrano Kerk 7, Adrian Dalmau 6,5 (78. Mimoun Mahi -), Bart Ramselaar 6

Heracles Almelo: Janis Blaswich 4, Tim Breukers 5, Marco Rente 5,5, Robin Pröpper 5,5, Giacomo Quagliata 5, Luca Schoofs 5 (45. Ismail Azzaoui 5), Rai Vloet 4,5 (83. Teun Bijleveld -), Orestis Kiomourtzoglou 5, Silvester van der Water 4,5 (45. Kasper Lunding Jakobsen 4), Sinan Bakis 4 (72. Adrián Sz?ke -), Delano Burgzorg 4 (45. Luca de la Torre 5)

Man of the Match: Hidde ter Avest

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen