FC Utrecht profiteert optimaal van blunders Heracles

FC Utrecht profiteert optimaal van blunders Heracles

16 januari 2021 – FC Utrecht heeft zich zaterdagavond hersteld van de 4-1 nederlaag van eerder dit seizoen tegen Heracles Almelo. In stadion De Galgewaard zorgde Heracles-doelman Janis Blaswich met twee blunders voor het enige spektakel, in de verder sobere wedstrijd: 2-0. Voor René Hake was dit zijn tweede overwinning als trainer van FC Utrecht. Zijn ploeg liet zien veel verder te zijn dan de Heraclieden, die geen één bal op goal hebben geschoten.De bezoekers uit Almelo gingen de wedstrijd in Utrecht met veel vertrouwen tegemoet. Van de afgelopen vier wedstrijden, won de ploeg van Frank Wormuth er drie. Vorige week scoorde de tegenvallende Sinan Bakis drie keer tegen FC Emmen, waardoor ook hij eindelijk van de nul af is. FC Utrecht maakt een tegenvallend seizoen door. Ambities waren er wel in de Domstad, maar de prestaties op het veld vallen tegen. Sinds dat René Hake het overnam van John van de Brom won zijn ploeg pas één keer. De Utrechtenaren besloten mede daardoor al de transfermarkt op te gaan en presenteerden ze afgelopen week Hidde Ter Avest. De rechtsback is overgekomen van Udinese en begon zaterdagavond gelijk in de basis.

René Hake voerde de nodige wijzigingen door in zijn opstelling. Onder meer aanvoerder Simon Gustafson werd door de oefenmeester gepasseerd. Daarnaast kreeg rechtsback Mark van der Maarel een tik te verwerken. Na het vertrek van Sean Klaiber naar Ajax had de back uit Arnhem een plek in de basiself veroverd, maar door het binnenhalen van Hidde ter Avest was hij die plek vanavond gelijk alweer kwijt.

De openingsfase was erg rommelig in een wit Utrecht. De thuisploeg zocht de ruimtes tussen de linies bij Heracles, maar de ploeg van Wormuth staat bekend om het solide verdedigingswerk. Na een paar minuten was het wel Gyrano Kerk die vrij opdook voor Blaswich. De Duitser keerde echter de inzet van de flankspeler. Even later was het weer Kerk die Blaswich probeerde te verschalken. Zijn schot werd opnieuw uitstekend gekeerd door de doelman van de Almeloërs. Dat was dan ook het enige lichtpuntje aan de kant van de gasten, want kansen werden er niet door ze gecreëerd. Het was dan ook wachten totdat FC Utrecht een kans ging benutten.

Dat laatste gebeurde dan ook na een halfuur. Van der Streek kopte een goede vrije trap van Adam Maher achter Blaswich. De Duitser – die eerder een paar goede ballen pakte – zag er niet goed uit bij de goal.  Ook na de goal hield de ploeg van René Hake de druk op de Heraclieden. De druk staat er ook goed op in de Domstad, nadat de spelersbus vorige week na de nederlaag tegen Vitesse (1-0) nog opgewacht werd. Heracles kwam niet aan voetballen toe en schoot geen één keer op de goal van Oelschlägel, die ook nog meedeed.

Wormuth greep na de rust direct in bij Heracles. Met een driedubbele wissel moesten de Heraclieden in de tweede helft meer weerstand gaan bieden. Dat was na een kwartier gespeeld te hebben nog niet te zien. FC Utrecht kreeg de mogelijkheden, maar verzuimde de score uit te breiden. Heracles trok de lijn van de eerste helft ook na de thee door. Het was een zeer matige vertoning van de gasten, die door de thuisploeg in leven werden gehouden.  De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, maar Dalmau liet de supporter thuis op de bank toch nog even opveren. De Spaanse spits tikte de rebound binnen, nadat Blaswich een vrije trap van Maher niet goed verwerkte.

FC Utrecht liet het na om de score te vergoten. Kerk en Mahi creëerden in het laatste kwartier nog enkele mogelijkheden, maar kregen de bal niet achter Blaswich. Kansen waren er de hele wedstrijd niet voor Heracles. Geen een schot op goal, wat de voorste linie van de bezoekers aan te rekenen valt. Door de overwinning neemt FC Utrecht voor even afstand van Heracles Almelo.

Opstellingen en beoordelingen*:
FC Utrecht: Eric Oelschlägel 6; Hidde ter Avest 7 (71. Mark van der Maarel -), Willem Janssen 6,5, Tommy St. Jago 6, Django Warmerdam 6,5; Adam Maher 6,5 , Joris van Overeem 6, Sander van de Streek 6,5; Gyrano Kerk 7, Adrian Dalmau 6,5 (78. Mimoun Mahi -), Bart Ramselaar 6
Heracles Almelo: Janis Blaswich 4, Tim Breukers 5, Marco Rente 5,5, Robin Pröpper 5,5, Giacomo Quagliata 5, Luca Schoofs 5 (45. Ismail Azzaoui 5), Rai Vloet 4,5 (83. Teun Bijleveld -), Orestis Kiomourtzoglou 5, Silvester van der Water 4,5 (45. Kasper Lunding Jakobsen 4), Sinan Bakis 4 (72. Adrián Sz?ke -), Delano Burgzorg 4 (45. Luca de la Torre 5)

Man of the Match: Hidde ter Avest
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021