Fraser looft Sparta: "We hebben er een wedstrijd van gemaakt"

Fraser looft Sparta: "We hebben er een wedstrijd van gemaakt"

16 januari 2021 – Henk Fraser kijkt met gemengde gevoelens terug op het spektakelstuk tussen Sparta Rotterdam en PSV. In Spangen gingen de manschappen van Fraser strijdend met 3-5 ten onder. De trainer zag echter dat zijn ploeg een uitstekende prestatie op de gladde kunstgrasmat legde."Ik heb gemengde gevoelens. Dat zullen de meeste mensen wel kunnen begrijpen", aldus Fraser voor de camera van ESPN. "In de eerste helft hebben we het uitstekend gedaan. Ik zag discipline en bereidheid, we hebben er echt een wedstrijd van gemaakt. Ik denk dat ik trots kan zijn op de manier waarop we geknokt hebben. We scoren drie keer en krijgen zelfs nog drie goede mogelijkheden. Daar zit het verschil, PSV maakt die kansen af."

"Nu is er vooral teleurstelling, maar ik weet zeker dat ik morgen ontzettend trots ben op mijn mannen. We hebben een mannelijke wedstrijd gespeeld en zijn uitstekend met de omstandigheden omgegaan. Ik denk dat we een punt hadden kunnen hebben, maar ik sluit mijn ogen niet voor PSV. Ze hebben fantastisch spelers dus het is zeker geen schande." Sparta staat door de nederlaag nog altijd op de knappe negende plek in de Eredivisie.

In Rotterdam was er veel te doen over het spekgladde kunstgrasveld, waar PSV'er Denzel Dumfries al zijn twijfel over uitsprak. Spartaan Bryan Smeets raakte zelfs geblesseerd. "Hij maakt natuurlijk een fantastisch goal en de blessure aan zijn bovenbeen lijkt enigszins mee te vallen. We hebben iedereen nodig dus ik ben blij dat iedereen nagenoeg fit weer in de kleedkamer zit. Het veld was moeilijk, maar daar moet je je dan op instellen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021