FC Emmen slaat driemaal toe op transfermarkt

FC Emmen slaat driemaal toe op transfermarkt

16 januari 2021 – Het is code rood bij FC Emmen en dat heeft de club de transfermarkt opgedwongen. De hekkensluiter van de Eredivisie heeft zich kort na de 1-4 nederlaag tegen Vitesse versterkt met drie nieuwe spelers. Zij moeten het nog overwinning-loze Emmen aan handhaving helpen.

De belangrijkste aanwinst luistert naar de naam Kerim Frei. De aanvaller speelde afgelopen seizoen ook al aan de Oude Meerdijk en groeide uit tot een van de beste spelers in Drenthe. De 27-jarige Turk speelde slechts vier competitieduels, maar maakte daarin indruk. Omdat hij bij werkgever Istanbul Basaksehir niet in de plannen voorkwam, mocht hij vertrekken. Bij Emmen tekent de vijfvoudig international een contract tot de zomer van 2022.

Lees ook: De Leeuw ziet lichtpuntjes bij FC Emmen: "Teken van leven gezien"

Ook zijn jongere broer Elian Frei komt naar de Eredivisie. De 20-jarige linksback wordt transfervrij opgepikt, nadat zijn contract bij FC Luzern uit Zwitserland deze zomer afliep. De jongste Frei speelde net als zijn broer in het verleden voor Fulham. Tevens versterkt Emmen de defensie met Jean-Pierre Rhyner.  De 24-jarige centrumverdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Cádiz, waar hij in La Liga niet aan spelen toekwam.

FC Emmen verkeert in diepe problemen. De ploeg van Dick Lukkien bezet de laatste plaats in de competitie en wacht na zeventien speelronden nog altijd op de eerste overwinning. Emmen scoorde tot dusverre slechts vijf punten en stevent daarmee hard af op degradatie.

gerelateerd