Kritische Letsch: "We hielpen Emmen terug in de wedstrijd"

Kritische Letsch: "We hielpen Emmen terug in de wedstrijd"

16 januari 2021 – Thomas Letsch is niet bepaald te spreken over de prestatie van zijn Vitesse op bezoek bij FC Emmen. De Arnhemmers wonnen weliswaar met 1-4 bij de hekkensluiter, maar het spel van de gasten was niet bepaald overtuigend. De oefenmeester stak zijn onvrede na afloop dan ook niet onder stoelen of banken.

"Ik ben tevreden met het resultaat en de eerste tien minuten van de wedstrijd", aldus Letsch voor de camera van ESPN. "Maar ik ben erg boos over de periode tussen minuut vijftien en vijfenveertig. Het was vreselijk en arrogant, dat is niet zoals wij willen spelen. De tweede helft was beter en hebben we met 1-4 gewonnen. We hebben de hele week over mentaliteit en intensiteit gesproken en hoe we dat op het veld moeten brengen. Als je met 0-2 voorkomt is het een uitdaging om ook de derde te maken."

Letsch zag zijn ploeg echter een tandje terugschakelen. "We gingen onnodige dingen doen en hielpen Emmen terug in de wedstrijd. Iedereen zegt dat je een wedstrijd bij Emmen moet winnen, maar gemakkelijke duels bestaan niet. Dus hebben we het qua resultaat goed gedaan en gaan we ons voorbereiden op de bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag." Dan speelt Vitesse in eigen stadion tegen ADO Den Haag. Doelman Remko Pasveer weet dat zijn ploeg beter moet gaan spelen als het de goede lijn door wil trekken.

"Na de 2-0 moeten wij eigenlijk doordrukken en hetzelfde blijven spelen, maar dat deden we niet. We gingen lopen met de bal zochten te vaak naar moeilijke oplossingen. Dat is echt niet goed. We gingen veel te gemakkelijk denken. Als wij in de top willen blijven en onze tegenstanders geen kans willen geven, dan mag dat niet gebeuren. Het is mooi dat we weer winnen, maar het zal veel beter moeten." Door de zege is Vitesse in punten gelijk gekomen met koploper Ajax, dat zondagmiddag tegen Feyenoord speelt.

Lees ook: Vitesse vergroot zorgen Emmen en blijft in spoor koploper Ajax

gerelateerd