Zwaarbevochten zege voor Chelsea en Ziyech in derby

Zwaarbevochten zege voor Chelsea en Ziyech in derby

16 januari 2021 – Chelsea heeft na een zware clash met stadgenoot Fulham de drie punten gepakt. De ploeg van Frank Lampard leek zich stuk te bijten op de muur van het Fulham-tiental, maar kort voor tijd brak Mason Mount de ban. Basisklant Hakim Ziyech en consorten deden daarmee goede zaken op de ranglijst.

Hoogstwaarschijnlijk kijkt Frank Lampard niet al te vaak naar de ranglijst in de Premier League. Voorafgaand aan het treffen met Fulham bezette hij met de Londenaren pijnlijk de negende plaats in de competitie. Lang leek het erop dat ook Fulham in de derby stand kon houden tegen Chelsea, maar de Londense laagvlieger brak uiteindelijk in de slotfase.

Voor een groot gedeelte kon de nederlaag worden geweten aan de domme rode kaart die Antonee Robinson pakte. Kort voor rust was hij te laat in een duel, wat hij na interventie door de VAR moest bekopen met een rode prent. Fulham hield nog knap stand, maar Mason Mount bracht een einde aan het verzet. De oud-middenvelder van Vitesse schoot raak uit de rebound, waardoor hij Chelsea aan een minimale zege hielp. Daar kon Kenny Tete geen stokje voor steken. De rechtsback deed negentig minuten mee bij de nummer achttien.

Chelsea steeg door de overwinning naar plaats zeven in de Premier League. De voorafgaand aan het seizoen geambieerde landstitel is ver uit zicht. Koploper Manchester United heeft een voorsprong van zeven punten en heeft nog een wedstrijd voor de boeg. The Red Devils spelen zondagmiddag tegen regerend landskampioen Liverpool. 

gerelateerd