Hongarije
0 – 0
Portugal
Nederland (dames)
2 – 0
Noorwegen (dames)

De Leeuw ziet lichtpuntjes bij Emmen: "Teken van leven gezien"

De Leeuw ziet lichtpuntjes bij Emmen: "Teken van leven gezien"

16 januari 2021 – FC Emmen is er met een 1-4 thuisnederlaag tegen Vitesse opnieuw niet in geslaagd het tij te keren. De hekkensluiter van de Eredivisie wacht daardoor na zeventien speelronden nog altijd op de eerste overwinning. Aanvaller Michael de Leeuw was ondanks het slechte perspectief optimistisch na afloop.

De Leeuw zag zijn ploeg een goede eerste helft spelen. "We geven alleen twee goals weg, waardoor we achter de feiten aanlopen", aldus de aanvaller in gesprek met ESPN. "We krijgen voor de rust enorme kansen, het moet gewoon 2-2 staan. Dat biedt wel vertrouwen. Hiervoor kregen we die kansen niet, nu tenminste wel. Dat is wel positief."

Toch legde De Leeuw de vinger op de zere plek. "We krijgen veel te makkelijk goals tegen, maar we helpen de verdediging ook niet door zelf niet te scoren. Soms doet het scorebord anders denken dan de werkelijkheid. Ik denk dat ik vandaag wel een teken van leven heb gezien." FC Emmen heeft na zeventien speelronden pas vijf punten gepakt en staat daarmee stijf onderaan in de Eredivisie. De achterstand op plaats zestien bedraagt vijf punten.

gerelateerd