Pijnlijk debuut Rooney: nederlaag tegen concurrent in slotfase

Pijnlijk debuut Rooney: nederlaag tegen concurrent in slotfase

16 januari 2021 – Wayne Rooney zal niet met veel plezier terugblikken op zijn eerste wedstrijd als manager van Derby County. De Engelsman, die deze week een einde maakte aan zijn rijke voetballoopbaan en zich richtte op de trainersklus bij de degradatiekandidaat, verloor in eigen huis met 0-1 van concurrent Rotherham United. Daardoor blijven The Rams de nummer 23 van de competitie.

Het was Jamie Lindsay die in minuut 86 voor de winnende treffer zorgde namens Rotherham, dat door de overwinning op gelijke hoogte kwam met Derby. De Championship-laagvlieger had met een overwinning naar de veilige regionen kunnen stijgen, maar liet dat tijdens de vuurdoop van Rooney na. Mede door de dramatische seizoensstart heeft Derby County na 23 duels slechts negentien punten verzameld.

Deze week werd bekend dat Rooney een punt zette achter zijn fraaie loopbaan, waarin hij met name bij Manchester United schitterde. Rooney ging zich volledig richten op het trainersvak. Bij Derby County was een vacature ontstaan nadat Phillip Cocu eerder werd ontslagen wegens matige prestaties. Rooney was dit seizoen al speler/coach bij de degradatiekandidaat.

gerelateerd