PSV met drie basiskrachten op de bank tegen Sparta

PSV met drie basiskrachten op de bank tegen Sparta

16 januari 2021 – Roger Schmidt kiest er tegen Sparta voor om drie basiskrachten vanaf de bank te laten starten. De trainer van PSV gunt rust aan aanvoerder Denzel Dumfries en spitsenduo Eran Zahavi en Donyell Malen. Op bezoek in Rotterdam draagt Pablo Rosario de aanvoerdersband.Noni Madueke en Mohamed Ihattaren vormen op Het Kasteel de punt van de aanval, als vervangers van het duo Malen-Zahavi. Ook Denzel Dumfries begint op de bank. Hij wordt rechts achterin vervangen door Jordan Teze, waardoor er een plekje in het hart van de verdediging vrijkomt. Die wordt ingenomen voor Timo Baumgartl, die met Olivier Boscagli het hart vormt.

In de met 1-0 gewonnen heenwedstrijd tegen Sparta baarde Schmidt nog opzien door liefst acht van zijn vaste krachten op de bank te zetten. Na de 1-3 nederlaag tegen AZ is een zege op Sparta noodzakelijk om in het spoor van koploper Ajax te blijven. De Amsterdammers genieten nu al van een voorsprong van vier punten op de Eindhovense concurrent.

Ook bij Sparta zijn er enkele wijzigingen in de basisformatie. Uitblinker Abdou Harroui is geblesseerd en wordt op het middenveld vervangen door Wouter Burger. Tevens heeft linksback Aaron Meijers een basisplaats als de vervanger van Mica Pinto. Rechtsback Dirk Abels begint tevens op de bank vanwege lichte klachten. Bart Vriends is nog niet hersteld van zijn blessure en wordt opnieuw vervangen door Tom Beugelsdijk.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021