De Jong lijkt basisplaats kwijt: 'Dit had zijn seizoen moeten zijn'

16 januari 2021, 16:48

Luuk de Jong verkeert momenteel in een zeer matige vorm. Volgens de Spaanse krant Marca moet de Nederlander zich zaterdagavond tegen Leganés laten zien in de Copa del Rey, als hij vermoedelijk weer eens een kans vanaf de aftrap krijgt. Er zijn echter wel doelpunten nodig om trainer Julen Lopetegui te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Dat schrijft de Spaanse krant in een analyse over het seizoen van De Jong, die in 24 wedstrijden tot dusver tot vier doelpunten kwam. Concurrent Youssef En-Nesyri beschikt met twaalf goals in 25 optredens over beduidend betere cijfers. 'En dat terwijl dit het seizoen van De Jong moest worden', schrijft Marca, 'nadat er afgelopen zomer een nieuwe De Jong opstond na zijn goede fase in augustus.'

Lees ook: Concurrent De Jong steelt met hattrick de show bij Sevilla

Met een heldenrol in de Europa League kreeg De Jong veel vertrouwen aan de start van het nieuwe voetbaljaar. 'Maar dat vuur wat aangewakkerd was, is gedoofd. Door de doelpunten van En-Nesyri is De Jong naar de bank gedirigeerd. Hij laat simpelweg te weinig zien: niet met doelpunten en ook niet met goede wedstrijden.' Volgens de krant is er maar één ding keihard nodig voor de Jong: 'Doelpunten'.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen